Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Mammasemester

2 jul , 2017, 23.40 Jenna Matintupa

 

Just nu sitter jag hemma i vår soffa i Esbo. Agnes och killen är på landet i Österbotten. Jag är nere i stan för ett möte och ska dessutom passa på att göra annat roligt som gå på bröllopsklänningsprovning (inte min), träffa vänner och shoppa lite nödvändigheter. Som jag skrev på andra bloggen, göra saker som man annars inte gör med en unge på armen. Även om det känns lite harm att ”slösa” våra få semesterdagar på att vara här ensam i några dagar, så är det faktiskt ganska skönt att få hänga själv lite.

Efter en ganska pärsig vecka med fruktansvärd sömn och väldigt klänging unge är det skönt att bara vara själv en stund. Och så känns det ganska bra att lämna över cirkusen till killen för några dagar. Det är ändå oftast jag som är en själv med henne, och så det är skönt att han ska få sköta det ensam i några dagar. Jag tror inte man förstår hur jobbigt det är att vara bara med henne dygnet runt i flera dagar före man gör det själv. Men som alltid brukar hon sova bra, äta bra och vara hur nöjd som helst. Men när hon är med mig, eh, not so much. Den här veckan vi varit ensamma är ett bra exempel på det.

midsommar 2017
midsommar 2017

Så att ja, jag njuter av att få vara borta några dagar. Ännu saknar jag inte henne så mycket men det kommer väl hel snart gissar jag. Imorgon ska jag och hänga med hennes jämngamla kusin så senast då kommer väl saknaden. Nu ska jag fortsätta kolla netflix till mitt i natten. Bara för att jag kan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *