Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Semesterlunken

12 jul , 2017, 14.21 Jenna Matintupa

 

Det är över en vecka sedan sist. Eftersom vi nu för en gångs skull är lediga *tillsammans* så har jag minskat ner datortiden till ungefär noll, därav tystnaden. Nu dock sover barnet, killen och ut och bygger terass och jag har faktiskt inget speciellt att göra. Så tänkte titta in på internetet och kollat vad som hänt sist (i och för sig surfar jag på telefonen så helt ouppdaterad är jag inte…).

mama bites back

Vad har hänt på en vecka då? Jag har kommit tillbaka upp till Österbotten och de dåliga nätterna har fortsatt. Inatt var första natten sedan måndagen efter midsommar som hon sov en hel natt utan att komma mellan oss! Innan dess har det varierat mellan halv ett och halv fem, och då inte mycket sömn där emellan. Misstänker att boven i dramat är de x-antal myggbett hon har. På dagarna kliar hon inte, men kanske det är värre på nätterna? Förra helgen hade vi också barnvakt hela helgen och passade då på att åka ut till skärgården på tumis i tre dagar. Och den här veckan har hittills bara rullat på med lugnt program här på landet. Nästa vecka blir det lite mera fart på när det ska fixas inför helgens bröllop, och sedan vips så åker vi hem till Esbo igen.

Semestern går fort och snart är vi tillbaka i vardagen igen, då är det bara några veckor så börja Agnes dagis och vi ska börja skapa oss någon ny sorts vardag. Nervigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *