Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Toddleråren,Vardagslivet

Inför dagisstarten

30 jul , 2017, 21.50 Jenna Matintupa

 

Även om det är ett par veckor kvar av tills vår höst drar igång, det är ju faktiskt ännu bara juli, så har jag svårt att inte fundera och planera inför dagisstarten. Känns som om det är så himla mycket som behöver fixas?

Halare köpte jag på Facebook idag, regnbyxor och gummistövlar är nästa på listan och så ska jag gå och fixa en dagisruben här någon dag. Sedan ska ju allt märkas också. Och köpas vattenflaska (vad skall det ens vara för modell?), beställas fotografier på alla viktiga personer och så kanske vi också borde börja ställa morgnarna efter dagistid? Hohho känner att jag kommer ha gjort noll den 27:e augusti…

En sak började jag fundera på idag. Vad skall det vara för skor? Förstås gummistövlar när det är klottigt och någå tjockare när det börjar bli kallt, men nu till hösten? Funkar sneakers eller skall det vara lite ”redigare” skor? Vi har ett par kavat (snörning), två par sneakers (ett par med snörning och ett par med tarra) och så sandaler just nu. Ni som har kids i dagis eller jobbar på dagis, vad funkar bäst?

Avslutar med bild på Barnet från kvällens strandbesök. Sommarkvällar när de är som bäst!

3 kommentarer

  1. Sofia skriver:

    Bekväma sneekers som är lätta att sätta på tycker jag är bäst! Jobbar på dagis och är småbarnsförälder. Goretex skor med lite högre skaft gillar jag speciellt på höst/vår då de tål lite väta och inte släpper in allt för mycket sand. Men sen ska ju skon vara mjuk och följsam också speciellt för små barns fötter. Så en djungel är det. Men ett par bekväma med tarror skulle jag rekommendera! Snörning är inte så pop då man har många barn att klä på 😊

  2. Nina skriver:

    Vi har alltid kört med viking goretex, tycker dom e riktigt bra allroundskor 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *