Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Föräldralivet

En småbarnsförälders festhelg

15 apr , 2018, 20.47 Jenna Matintupa

 

Liverapport från småbarnsförälder som varit ute och festat två dagar i rad, kan meddela att det inte är bra för hälsan. Länge sen jag haft så ont i halsen att de är svårt att prata. Hur är det ens möjligt tänker jag? Tydligen blir det så efter lite sömn. Men ändå värt det för helgen, om man bortser från flunssan, har varit en av de roligaste på länge.

I fredags invigde vi Malins lägenhet till den pointen att grannarna slog med en mopp på fönstret. Men före det hade jag en ledig dag med avkomman. Låg i soffan hela förmiddagen, efter lunch gick vi i omppun och handlade lite, fixade middag tillsammans och sen gav jag mig ut i vårkvällen. Var ganska färdig att kasta in handduken redan då, men kände inte att jag kunde hoppa över festen så. Spenderade kvällen i hennes säng med fint folk, drack vin och pratade om allt från jobb till sorg och familjer. Så glad för det gänget och hur alla random människor kommit tillsammans och blivit en så fin grupp! Missade precis den sista metron så tog taxi hem och var nästan hem innan 12. Ganska ansvarsfullt ändå. Och det var så värt det även om jag inte var sugen att åka först.

Igår var det no mercy, när Agnes vaknade lite före åtta var det bara att gå upp med henne. Låg mest på soffan och såg på nyhetsmorgon medan hon höll på med sitt, och väckte sen killen vid 11 så jag skulle få gå och lägga mig. Efter en timmes nap drog vi igång och röjde lite hemma innan mina föräldrar kom. Gick ut i parken en stund med Agnes kusinerna innan vi gick till butiken för middagsbestyr och vin. Väl hemma fixade mina föräldrar pizza medan killen och jag snyggade till oss. Kastade i mig lite vin och pizza innan vi kramade Agnes hejdå och åkte in till stan. Vi skulle på kuratorsskifte på nation och vi var inte alls taggade på en sitz, men herregud så roligt det blev! Så många på plats från den tiden då vi var aktiva där och vi hade så bra stämning i vårt egna hörn. Väldigt mycket roligt resulterade i att vi snubblade in hemma halv fem. Händer inte varje dag.

Idag hade vi som tur barnvakter som tog morgonpasset så vi fick sova ut lite. Och tur det, för idag tyckte kroppen att nu räcker det och min flunssa slog ut ordentligt. Men sånt får man ta när man väljer bort vila. Vi har nu haft en lugn söndag iallafall. Hade ett möte på eftermiddagen, var ut i parken med kiddo en stund och sen resten av dagen har vi spenderat i soffan. Agnes somnade mitt i sitt youtube-kollande lite efter 18, så vi misstänker att flussan är påväg att ta henne också. Hoppas bara hon sover hela natten och inte vaknar om någon timme och är pigg… Hon har aldrig somnat så här tidigt tidigare. Resten av hushållet forsätter med soffsittandet och ska kurera med chips och varmt vatten med honung (intressant kombo). Att man någon gång i tiderna har fixat sånahär utehelger ofta är sjukt. Som tur blir det en liten paus från allt som heter fest nu, nästa vecka blir det temat teater. Ändå skönt med kontraster!

Så det var den småbarnsförälderns festhelg. Att återhämta sig från detta kommer antagligen ta en evighet. Kan förövrigt konstatera att långa middagar är roligare än jag kom ihåg och att jag ser så framemot årets hittills fyra (!), med vårt inräknat, bröllop. Ska blir SÅ roligt. Känner dels att en borde ordna sitzmiddagar oftare, samtidigt som jag har ingen aning hur jag skulle överleva om det skedde oftare än en gång i kvartalet typ. (Ber om ursäkt för eventuella typos och röriga utläggningar, för trött för att granska texten). Tack hej och lite förlåt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *