Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

När april blev maj

2 maj , 2018, 15.24 Jenna Matintupa

 

Maj är här! Äntligen! Maj är väl ändå en av årets bästa månader? Så mycket förväntan och pepp inför sommaren, fint väder och mix av vardag och roliga program. Iallafall så tycker jag maj brukar vara. Dessutom börjar ju alltid månaden med vappen och första maj, som jag älskar, vilket ger en ganska skön start på månaden. För oss är så gott som alla helger i maj fulla med program. Österbotten två helger, jobb och fest. Och så slutspurten i skolan och lite annat på det.

Älskar att den här veckan är kort. Skola, playdate och fest i helgen är vad vi ska hitta på. Ungefär det man orkar med efter en fartfylld vapp. Som egentligen inte var så fartfylld, men tydligen behövs det inte mycket för en småbarnsförälder att bli trött. Dessutom spenderade jag en natt i Agnes lilla säng (med hennes täcke som bara täckte min överkropp) vilket inte gav speciellt mycket vila… Men annars var långhelgen riktigt bra. Vi kan ta en titt!

I lördags pep jag iväg på jobb kring lunch. Så nöjd över att ha en regnjacka igen, den har verkligen kommit till nytta den senaste tiden. Fast sen blev det alldeles för varmt för jacka på, och den fick åka ner i påsen när jag gick hem. Spenderade ett gäng timmar iallafall i butiken innan jag gick hem till lilla familjen och åt sen middag tillsammans.

På söndag lämnade vi inte lägenheten en enda gång. Det händer inte riktigt varje dag men var ganska skönt i sig. Jag gjorde munkar, vi städade och försökte få lite ordning på hushållet och sen kom Louise och Axel hit. Satt och pratade i några timmar, åt munkar och mjöd, började vappen lite i förväg.

På valborg var jag hemma medan killen var i jobb och Agnes på dagis. Fixade undan grejer, bakade till första maj och när killen kommit från jobbet åkte vi för att hämta kiddo. Åt middag på fafas innan vi åkte in till stan för mösspåläggningen på Havis Amanda. Mötte upp ett gäng kompisar och viftade, skålade och hurrade som sig bör. Agnes tyckte att det var ”inte läskigt, bra” så det var ju fint, haha.

Efteråt sa vi hejdå åt alla, tog metron hem och gick via butiken för att köpa lite snacks. Agnes älskar att åka metro så hon var väldigt nöjd över att få göra det två gånger på en dag. Hemma fick vi besök och spenderade kvällen med buffé av snacks och solsidan-filmen. Lugn och skön valborg!

1 maj började med brunch i stan med killens bröder och familj. Kaotiskt och högljutt som det nu är med ett ställe fullt med människor plus ett gäng egna barn som håller show. Det gick riktigt bra och vi fyllde magen med en massa massa gott, Agnes åt säkert en hel vattenmelon och fattade tyckte för mjöd, så det slank ner en hel del sånt under dagen. När vi sagt hejdå åt alla åkte vi hem och väntade in nästa program. Vi skulle egentligen ha picknick i stan, men eftersom vädret inte var det bästa så hade vi det hemma hos oss istället. Så vi dukade upp med en ännu mera gott, hade frågesport och bara hängde i ett par timmar.

Så mysigt och precis sånt man borde göra på första maj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *