Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Grönskande träd, nytt jobb och helgplaner

9 maj , 2018, 09.59 Jenna Matintupa

 

Hade sett framför mig förra helgen som en härlig helg med fest, fint väder och roligt program med familjen men istället slutade det i… feber! Vad är grejen med att vi blir sjuka just när en absolut inte vill bli sjuka? Så istället för att Agnes fick åka iväg på sleepover med sina kusiner och jag på fest, låg vi två hemma i soffan hela lördagen. Och söndagen. Och ännu igår kände jag av det. MEN, träden har nu slagit ut och äntligen äntligen har det blivit vår på riktigt. Björkarna är gröna och rönnarna utanför våra fönster har små buketter av blad på kvistarna.

Så vädret har kompenserat lite för måendet. Men nu är det ju dundervår i knutarna och livet går vidare från sjukdomar och så vidare. Dessutom händer det en himla massa roligt i livet som jag hört är bättre att fokusera på istället för att älta sånt som man inte kunnat påverka (svårt dock när en är en ältare av rang…).

Fredag och lördag på stan
Fredag och lördag på stan
Fredag och lördag på stan

I måndags kickade jag i gång veckan med ett nytt jobb. Har börjat frilansa som journalist med fokus på kultur och sånt, så jag var i väg och skrev en artikel om Chess. Himla roligt, lite ovant, men så roligt att få skriva igen. Har saknat det. Nu håller jag på och preppar inför lite andra texter jag ska skriva, samtidigt som jag har ett par grejer kvar av en kurs i skolan. Men snart är det sommar och då blir det full fokus på jobb!

Resten av veckan kommer spenderas i Österbotten. När killen slutar jobb idag åker vi till Agnes dagis för familjedag och sen sätter vi oss i bilen för att köra upp. Vi ska åka ut till skären för att städa och ställa i ordning för säsongen. Och förhoppningsvis kunna spendera hela helgen där! Ska bli så mysigt, främst när det lovas sommarvärme. Vi beställt dit en enrom hög med sand dit under vintern, så det ska fixas en riktigt fin beach till kidsen. Ska bara städa och packa här hemma, och diska ur diskmaskinen eftersom det fick fnatt igår och i värsta fall gått sönder…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *