Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Nu när juni är här

1 jun , 2018, 16.54 Jenna Matintupa

 

Nu är bakluckan full med korgar, lyktor och väskor. Vi kör någonstans längs E12:an och borde vara framme i Malax kring 18. De har fortsatt lovat varmt och fint, så vi har packat simkläder, köpt nya simringar och hoppas på perfekt strandväder hela helgen. Agnes och jag var via butiken på förmiddagen och köpte nya stora frysväskor och fyllde med mat. Och dessutom var jag via hagnäs torg igår och köpte inhemsk sparris, rädisor och nypotatisar och min fiskare till morfar har fileat en öring åt oss så god mat kommer vi åtminstone få ihop!

Agnes är verkligen en trooper under de här långa bilresorna. Visst blir hon lite rastlös och frågar när vi är framme, säger att hon vill bort och behöver kissa (fast hon har blöja och annars aldrig ber om att få gå på pottan) men sällan gråter hon. Pipsa possu, en tripp och något muminkex så hålls hon relativt nöjd. Nu sa hon precis ”sova en stund”, la fast ögonen och slumrade in. Hoppas det här håller i sig hela sommaren lång, för de blir många bilfärder ännu!

Nu ska jag passa på att börja läsa vår senare bokklubbsbok den sista biten, och när nu Agnes ändå sover. Har faktiskt aldrig läst något av Merete Mazzarella tidigare så det ska bli ganska spännande att ge mig in i denna. Bara vi är framme väntar middag på vår bröllopslocation. Har inte testat maten där ännu så de är lite spännande!

Tänk att det redan är första juni ändå! Det är sommar på riktigt nu, inte länge till vår veckas semester (resten tar vi kring bröllopet) och bara tre månader till bröllis. Längtar mer och mer för varje dag och ser verkligen så framemot bröllopet. Tre månader känns som en evighet men också som typ tre sekunder. Slukar allt som har med bröllop nu. Blogginlägg, artiklar, bilder. Åh, tänk att vi snart är där!

PS. Om ni undrar varför bilderna ser ut som de gör så är det för att jag blivit besatt av appen HUJI som gör att bilderna ser ut att vara tagna med en analog kamera från 1998. Ni kommer antagligen få leva med det ett tag…

2 kommentarer

  1. emzi skriver:

    Vad skönt att Agnes är bra på bilresor 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *