Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

vecka 23/2018

4 jun , 2018, 16.27 Jenna Matintupa

 

Juni är här och sommaren började förstås med vabb. Pratade om i veckan att få se hur länge vi hålls friska, det har ju gått hela tre veckor sen vi var sjuka sist. Passande nog, hade Agnes nästan 39 graders feber när vi kom hem till Esbo. Förhoppningsvis är det något som går över snart och ingen annan insjuknar än Agnes, som i och för sig inte är sjuk. Om en frågar henne vill säga. Varje gång jag känner henne på pannan eller säger nej till förslag om utfärd till stranden kontrar hon med: ”Agnes inte sjuk, Agnes inte ha feber”. Inställningen är det inget fel på åtminstone!

Börjar också blir ganska pirrig in för bröllopet. Nu är det mindre än tre månader kvar och jag har noll koll på vad vi borde ha klart/fixa/fundera kring, men är ändå inte speciellt stressad utan det känns bara spännande och roligt. Ska iallafall kolla kring varifrån jag kunde beställa blommor och grönt, och researcha servetter. Och så måste vi få ut de sista inbjudningarna (…) och ja, säkert massa till som jag inte vet eller kommer på. Agnes klänning till bröllopet har jag iallafall hittat och fått hem. Den är så fin!

Alla bilder från Pinterest.

Den här veckan har vi ganska lite inplanerat, dock desto mera att göra. Känns som om jag inte hunnit med något den senaste tiden, fast jag gjort hur mycket som helst? Tror jag borde göra upp en struktur kring hur jag planera mina jobb och vad jag gör när. Det blir lätt lite rörigt när jag har tre olika frilansjobb just nu. Hur gör ni som frilansar med olika grejer, har ni vissa dagar som ni jobbar med en grej eller delar ni upp dagarna i olika sjok?

Idag är det måndag och då har jag försökte jobba det lilla jag hunnit, men mest har jag hängt med Agnes. Som tur är hon inte speciellt hängig utan på ganska gott humör, så vi har det ganska mysigt tillsammans.

Imorgon tisdag jobbar jag hemifrån med en presentation jag ska på onsdag. Och lite administrativt jobb för bokkalaset.

Onsdag ska jag eventuellt göra en intervju och sen förbereda för bloggträff till kvällen. Efter det kanske iväg på evenemang om jag hinner/orkar.

torsdagen blir det skrivdag.

Fredag är än så länge tom. Ganska bra det också för då kan jag göra sånt som kommer till under veckan/inte hunnit med alternativt vara ledig med Agnes. Brukar ha fredag ledig med Agnes om jag inte har något inplanerat, tänker att det kan vara skönt för henne ibland.

lördag har vi barnvakt på kommande eftersom vi ska på grillfest. Sist vi skulle iväg på fest slutade det med att både Agnes och jag låg hemma sjuka, så hoppas verkligen att det Agnes har nu går snabbt över och ingen annan av oss får det.

Söndagen är helt tom och det kommer antagligen att behövas, hehe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *