Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

En helg på ön i skärgården

5 jun , 2018, 18.21 Jenna Matintupa

 

Efter ännu en dag hemma med en liten sjukling tänkte jag vi kunde ta en titt på helgen när livet bestod av sommar, hav och god mat och inte så mycket soffsittande, netflixtittande och korvpasta som vår verklighet nu.

 Helg på skären

Helg på skären

Väl framme i Malax på fredag mötte vi upp mina föräldrar för att äta. Efter superdålig service i Åminne åkte vi vidare. Grillmat i och för sig, men vi fick ju det åtminstone snabbt. Efter glass till efterrätt packade vi alla saker i båten och åkte ut till skären.

Det var en riktigt fin kväll och så fort Agnes somnat gick vi i bastun och njöt av lugnet. Vi båda konstaterade att stressnivån sjunker på sekunden en sätter foten på ön.

Helg på skären

Helg på skären

Fördelen med att Agnes var vaken lite längre kvällen före: Vi fick en skön sovmorgon. Efter frukost och lek på stranden klädde vi på oss lite mer anständiga kläder och åkte upp till land. Vi åkte för att hämta några verktyg och handla mat.

I Malax finns världens bästa ställe, Köttdisken, som säljer närproducerad mat. Massa bra kött, fisk och andra godheter. Den här gången kom jag därifrån med rökta räkor, djävulssylt, skärgårdsmarmelad och brynt vitlökssmör. Mycket nöjd! Via matbutiken blev det också innan vi åkte ut igen.

Helg på skären
Helg på skären Helg på skären

Resten av dagen hängde vi på stranden. Agnes plaskade, killen skyfflade sand och jag läste. Ja, och spenderade en del tid i köket, för så blir det oftast. Men inte mig emot, för mycket sol brukar göra mig ganska slö så det var skönt med lite matpauser. Mot kvällen blev Agnes ganska trött, dels säkert för att hon hoppat dagssömnen men också för att hon varit ute hela dagen lång, så hon somnade tidigt.

Vilket gjorde att vi för en gångs skull kunde gå i bastun tidigt på kvällen och hade lite mer tid att sitta ute. Så när vi var rena och redo gick vi ner till bryggan med kvällens supé: Rökta räkor, lyxchips och vin. Bra avslut på kvällen.

Helg på skären

Agnes hade under natten varit ganska varm, så när vi vaknade till en dels hängig kiddo, men också blåsig och ganska kall dag bestämde vi oss för att packa ihop tidigare än tänkt. Efter att ha städat undan och packat allt åkte vi upp till land, köpte något att äta och hann träffa lite familj innan vi satte oss i bilen. Väl hemma visade det sig att Agnes hade nästan 39 graders feber, så inte konstigt att hon varit lite hängig. Men också skönt att vara hemma i god tid och så vi fick ha kvällen hemma.

, fin början på juni även om det avslutades med flunssa. Men så är väl småbarnslivet antar jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *