Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Semestern hägrar

20 jun , 2018, 19.26 Jenna Matintupa

 

I flera dagar har jag öppnat inlägg, börjar skriva och sen inte hunnit längre än så. Det har bara lämnat i utkast. Det har varit ett intensivt veckoslut och tre intensiva dagar där allt klaffat, men inte lämnat så mycket tid till annat.

Nu sitter vi i bilen påväg till Malax för 10 dagars semester. Agnes hade sin sista dag på dagis idag och för henne väntar fem veckors sommarlov. Först några dagar med oss och sen lämnar hon i Österbotten medan vi åker ner för att jobba i veckorna. Kommer antagligen längta ihjäl mig efter henne, men ska oxkså försöka njuta av att ha lediga kvällar och kunna hitta på lite vad som helst. Vi kanske kan titta på vad vi hunnit med i veckan?

Så här såg jag ut i måndags efter att jag fört Agnes till dagis. Fast först åkte jag, låg i soffan genomsvettigt pga för mycket kläder och surfade + mailade lite innan jag åkte in till stan.

Hade träff med författaren Koko Hubara som jag skulle intervjua. Vi satt och pratade i en timme och hon var såå cool. Och smart. Älskar mitt jobb. Passade på att äta lunch på Ekberg och deras salladsbord var sååå gott. Tips om ni är i stan och vill äta bra lunch. Lite dyr men god!

När vi sagt hejdå gick jag till spåran och tog metron hem. Hann hem en sväng för att kasta av alla saker, svara på några mail, försökte blogga (misslyckades) och bytte om till svalare kläder igen.

Efter att ha hämtat upp denna vana metroåkare styrde vi kosan mot busholmen. Agnes fick leka med sin kusin och vi mammor fick sitta i soffan, slösurfa och se på tv. Efter några timmar av härjande åkte vi hem och från att vi kom hem till hon somnade var det ett enda gråskalas. Men fick nu iallafall en lugn och skön eftermiddag…

Igår satt jag på café och skrev så gott som hela dagen. Hade som regel att jag inte fick stiga upp före jag klar. Det gjorde mig ganska effektiv eftersom de inte tog länge innan jag blev fruktansvärt kissnödig. Nå, väl färdig tog jag ett varv i Omena för att skaffa ny behå och middag. Hemma fixade jag mig klar, jobbade igen, gjorde middag och åkte in till stan för detta ovan.

Vi hade träff med bokklubbens hos Malin och började med kramkalas framför kameran innan vi högg in på vårt lyxiga snacksbord. Om det är något som vi är bra på så är det att fixa bra snacks. Vi pratade om boken vi läst, saker som händer i livet och vilken mat vi ska göra till midsommar. Bra känsla i magen när jag gick hemåt längs Berghälls gator.

Nu sitter vi som sagt i bilen och Agnes håller på och gör äggsmör med sin sommarlovspresent. Ville ge henne något roligt att ha till sommaren men eftersom hon nu har de mesta kändes det onödigt att köpa leksaker. För någon dag sen frågade hon var hennes paraply var när jag lade ner mitt i väskan. Dock hade hon inget så det blev en perfekt sommarlovspresent. Och med tanke på midsommarvädret kommer det antagligen till användning…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *