Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

En stormig midsommarafton

23 jun , 2018, 17.02 Jenna Matintupa

 

Midsommarfirandet ännu i full gång för vår del. För ovanlighetensskull är vi varken till havs eller på landet idag, utan hemma hos svärföräldrarna. Renoveringar, osäkert väder och att vara ett kollektiv på 14 personer gjorde att vi valde den enkla vägen i år. Ganska skönt egentligen med alla bekvämligheter. Lätt att laga mat i ett ordentligt kök, det finns en tv och soffa för VM-pauser, och så finns det en stoor gård för kidsen att leka så vi vuxna får pausa lite hehe.

Nu är det paus innan kaffe och tårta, och sen blir det matrumba igen. Att få mat i vår avkomma just nu är dock inte det lättaste. Hon äter ingenting just nu. Lite tomat, saltgurka och kanske någon köttbulle eller gravad lax. Men utöver det är det skralt. Det ska iallafall bli skönt när hon ska vara med farmor och farfar i några veckor, att slippa kämpa med maten…

Igår på midsommarafton trotsade vi vädret och höll oss till havs, trots alla varningar. Med en bra båt och bra chaufför gick det hur bra som helst, och Agnes somnade båda båtresorna fast det gungade. Eller kanske tack vare gungandet? Kittad med regnkläder, blomkransar och en alltid sprakande brasa var det midsommarkänsla som alltid.

Och att sen till kvällen sätta sig i båten och åka upp till land, få sova i en varm säng och ha tillgång till dusch. Ja, det var en ganska bra avslutning på midsommarafton!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *