Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Dags för jobbjuli

2 jul , 2018, 13.54 Jenna Matintupa

 

 Efter tio dagars semester är killen och jag tillbaka i stan. Han är tillbaka på sitt jobb och jag sitter uppkrupen i soffan med en tekopp och går igenom jobb för veckan. Igår var jag såå känslig. Hade, eller okej har, väldigt blandade känslor med att lämna Agnes i Österbotten. Dels ska det bli skönt att få jobba ostört och kanske också hinna hitta på saker med vänner och killen utan att behöva pussla med barnvakt osv.

Men samtidigt har jag sån ångest över att vara ifrån Agnes. Även om jag ser henne igen på fredag, så känns det så så jobbigt att inte träffa henne varje dag. Gissar att jag vänjer mig med känslan, men antar att jag kommer gråta och typ sova i hennes säng eller något de första dagarna, hehe.

Bilder från min pinterest.

Den här veckan ska jag strukturera upp allt jobb jag kommer att göra i juli, det blir mycket med bokkalaset nu eftersom det ska vara klart under sommaren. Och så förstås allt annat med det. Ska bli spännande att jobba på det här sättet, att strukturera och planera helt själv. Kanske också sätta mig på ”kontor” istället för min annars så ergonomiska plats i soffan hemma? Låter som en bra plan! Utöver det ska jag också börja planera lite blogginlägg som ska komma upp. Samarbeten och bröllopsinlägg. Båda lika roliga! Något annat ni är sugna på att läsa om?

Idag jobbar jag iallafall från soffan, och packar upp från semestern. En lugn dag för att återgå till vardagen med andra ord.

Imorgon tisdag ska jag nog ta mig in till stan för att jobba. Kanske jag får med killen på kvällen och kolla upp lite bröllopsgrejer? Eller gå på bio! Vill göra något iallafall-

På onsdag efter jobb har jag exakt noll planer så kanske hänga med kompisarna? Låter ganska mysigt.

Torsdagen ska jag, förutom jobba då, iväg och prova bröllopsklänningen med en av mina främmor. Iiik så spännande att se om den passar. Och få prova den med skorna och allt. Som sagt, spännande!

På fredag tar jag tåget till Vasa på förmiddagen för en helg i Österbotten. I helgen ska jag på födelsedagskalas, mysa med kiddo och kanske också gå ut med mina vänner på lördag. Och så tåget tillbaka på söndag igen.

Efter att jag suttit och skrivit det här känns det ändå ganska bra. Inte så ångestfyllt som jag varit lite rädd att det ska bli. Hade faktiskt så svårt att komma upp ur sängen imorse. Kände ingen riktigt motivation och ångest över hela situationen. Men efter frukost, lite mjuklandning i jobb och organisering så känns det faktiskt bättre. Och så ser jag ju som sagt Agnes på fredag, det är inte många dagar tills dess!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *