Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Jobbar, simmar, vilar från värmen

25 jul , 2018, 14.13 Jenna Matintupa

 

Sitter i soffan på landet och jobbar. Solen lyser starkt genom fönstret och om jag inte skulle ha AC skulle jag säkert gå av i värmen. Ute hörs barnröster och hundskall ibland. Det är så skönt att inte sitta i en kokande het stad och svettas, utan kunna vara här i lugnet. Och kunna åka ut till havet när det blir alldeles för varmt.

Samtidigt saknar jag nog lite vardagslivet hemma, och har börjat längta lite till augusti och när allt återgår till det vanliga livet igen. I och för sig bara  i tre veckor, för sen åker vi till Österbotten för semester och bröllop i två veckor. Lite annorlunda sommar i år.

Den här veckan jobbar jag så mycket jag orkar och förmår i den här värmen. Det är inte lätt att sitta och stirra på datorn i den här värmen, men med pauser och kortare dagar går det bra. Det är ändå ganska lugnt ännu i juli när de flesta är på semester, det händer inte så mycket. Augusti blir antagligen lite mer fullspäckad. Men så är det väl när en jobbar på sommaren. Den här veckan blir väl ungefär så här:

I måndags skötte jag undan det som måste göras via telefonen, och så spenderade vi största delen av dagen på skären och i havet. Agnes har blivit riktigt duktig och van i vattnet, så vi simmade tillsammans en massa. Sån tur att algerna ännu inte hittat till oss, hoppas det håller i sig ännu.

Igår skulle jag iväg och jobba på eftermiddagen, men en ville ju maxa vädret så att så fort frukosten var uppäten dök vi ner i vattnet igen. Ungen och jag. Sen blev det ganska mycket grin och trots från hennes sida innan jag åkte iväg. Sur över allt möjligt, så som en blir med lite för lite mat i magen. När det var dags för jobb skjutsades jag till land, tog bilen och körde iväg till Jakobstad. Hann fram till i förtid så gick ett varv genom centrum och konstaterade att jag har så många obefogade fördomar mot denna stad. Hur mysig som helst ju. Om än lite varm. Men anledningen var inte för att strosa runt, utan jag åkte hem till coola Ellen för att intervjua. Resultatet får ni se senare i höst. Efter en svettig intervju var det bara att sätta sig i bilen igen och köra de 120 km tillbaka. Hämtade upp unge med kusin och farmor för att köra vidare till Närpes. Och landade här igen.

Idag sitter jag som sagt här och jobbar. Vi ska iväg till butiken i något skede, att handla i Närpes är så mysigt att någon anledning. Och står jag för matlagningen idag. Förutom det ska jag nog hinna jobba lite till, och sen kommer tillökning i kollektivet till middagen.

Imorgon efter jobb och häng åker vi till Malax. Agnes och jag till mina föräldrar över natten för att hinna se dem också.

På fredag ska vi hänga med dem, och så till kvällen kommer killen upp igen. Gissar att vi åker ut till skären på kvällen, men vi får väl se.

Lördag och söndag ska vi vara på skären. Det ska vara så himla himla varmt igen så finns inget bättre ställe att vara på. På lördagkväll kommer vänner ut och så på söndagen återvänder vi till landet när killen åker ner igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *