Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Evighetslång sommar och längtan efter hösten

30 jul , 2018, 21.13 Jenna Matintupa

 

Har sån måndagskänsla idag. Andra dygnet med dålig nattsömn. I helgen hade vi myggit och varmt på skären, vilket resulterade att ingen av oss tre somnade före nästan mot morgonen. I något skede vaknade jag och hade tappat bort Agnes, vi hittade henne liggandes på golvet med huvudet på sängöverkastet. Tydligen hade hon fått nog. Inatt åskade det som aldrig förr, vilket resulterade att jag mest låg och lyssnade på Harry Potter. Och tittade på nedslagen. Dessutom har jag spenderat största delen av dagen med att stirra på datorn och försökt producera text. Och ibland fixat med lite bröllopsgrejer.

Den här veckan är jag ännu i Österbotten. Jobbar med texter till Kalasmenyn, Bokkalasets tidning som jag jobbar med. Har inte riktigt hunnit med några frilanstexter i sommar, längtar lite efter att få göra något annat. Men om en vecka igen blir det lite mera ordning.

Så vi jobbar på det här sättet veckan till slut, spenderar ett sista veckoslut här och så bär det av tillbaka till vardagen på söndag. Ska bli ganska skönt att vi får lite vardag här emellan, innan bröllopsrumban börjar om en månad. Ska försöka boka in lite träffar också, fixa lite bröllopssaker som måste bokas här och ta ut lite sista sommar. Fast jag längtar faktiskt redan efter hösten. Börjar alltid göra det den här tiden på året. Längtar efter höstkläder, svalare kläder, rutiner och vardagskvällar hemma. Bara laga middag och sitta vid köksbordet med ett rödvinsglas.

Men den här evighetslånga sommaren ska ta slut innan vi är där. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *