Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Agnes outfits,Alla inlägg,Bröllop,Inspiration

Agnes på vårt bröllop

10 aug , 2018, 11.49 Jenna Matintupa

 

När vi förlovade oss för två år sedan bestämde vi oss ganska snabbt att vi inte skulle ha något bröllop innan Agnes var så stor att vi kunde lämna bort henne över natten. Det vill säga ingen amning och så vidare. Sedan blev jag ju gravid förra sommaren, och vi bestämde oss för att skjuta upp. Men så slutade det ju som det gjorde så tänkte vi att det skulle vara bra ha något roligt att se framemot. Snabbspolar nästan ett år och här är vi nu. 22 dagar till bröllopet.

Vi var båda överens om att vi skulle ha barnfritt bröllop. Eller barnfritt och barnfritt. Vi har bjudit våra kusiner varav några ännu är minderåriga, men inte småbarn. Vi kände att med småbarn på en sån fest blir det dels väldigt mycket fokus på barn, och samtidigt som det kanske inte är lämpligt. Det kommer ändå drickas en del alkohol och att ha småbarn i den miljön, njä. Så barn kommer få stanna hemma. Förstås om någon har en riktigt liten som behöver ammas, men tror inte det finns någon sån så. Men förstås, Agnes är en stor del av vårt liv och helt utesluten ur bröllopet kommer hon inte vara.

Bilder från min pinterest.

Agnes kommer alltså att få vara tillsammans med sin kusin och hans morföräldrar under kvällen, men vigsel ska hon vara med på. Hur hon kommer vara under själva vigsel får vi allt se. Tanken är att hon ska få sitta med familjen i bänken, men om hon inte vill får hon komma med oss. Just nu är farfar en favorit så kanske hon sitter nöjt med honom. Vår plan är att ta det lite som de kommer och göra som hon vill, om det så är att vara i nån av våra famnar. Hellre det än att hon börjar skrika.

När jag såg bilderna på Prinsessan Charlotte från Prins Harry och Megan Markle (eller hon heter  väl hertiginnan av Sussex nu) så tänkte jag att just så vill jag Agnes ska se ut. Fast det var lite för mycket fluff och rosetter för min smak. Men blomkransen och någon liten korgväska. Hittade av en slump en riktigt fin broderad bomullsklänning från H&M Baby exklusive. Vit, halvlånga ärmar med en trumpetslut och träknappar i ryggen. Så den fick komma hem. Till det tror jag hon får ha antigen sina silversandaler eller sina silverderbys. Beror väl lite på vädret. Och så en blomkrans med brudslöja till det! Sen om hon kommer gå med på att ha allt på, ja de får vi allt se…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *