Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Agnes outfits,Vardagslivet

Jag välkomna dig fredag med öppna armar

17 aug , 2018, 16.34 Jenna Matintupa

 

Fredagskänslan på topp idag. Eller, har lite pms, men försöker att tänka på det. Hade en riktigt bra dag igår med både roligt lunch och gäster på kvällen, men sen blev Agnes ett riktigt as när vi skulle gå och sova. När hon väl skrikit, bråkat och somnat efter en och en halvtimme var jag på så dåligt humör. Hade bara lust att gråta och ge upp på livet (som sagt, pmg s). Men efter ett vinglas, lite snacks och två avsnitt Prison Break var humöret någorlunda återställt igen. Skönt iallafall med att det snart är veckoslut och förhoppningsvis inte lika gnällig unge ikväll.

Nu sitter jag vid köksbordet och sakta domnar bort i olika kroppsdelar. Nackdelen med att ha hemmakontor är de mindre ergonomiska sittställningarna. Igår var det sängen, idag köksbordet. Kan också meddela att skrivbordet som kanske skulle vara den självklara platsen är den absolut mest obekväma av dem alla. Men annars så är hemmakontoret gemytligt. Lugnt, oftast trevligt (beroende på hur städat det råkar vara) och tyst. Det som jag oftast behöver när jag skriver. Ibland blir jag dock lite för distraherad av allt som finns att göra hemma, så då brukar jag kila iväg till ett café.

Imorse hade vi lyxen att alla i hushållet jobbar hemifrån, vilket gjorde att fick vi föra till dagis med bil. En sällan skådad lyx för min del som sällan använder bil i vardagen. Lyxigt, onödigt slitage på miljön eftersom vi bor så nära, men åh så bekvämt! Resten av dagen har jag suttit hemma och haft en riktigt effektiv skrivdag. Killen åkte iväg för att hämta Agnes så snart kommer de hem och då blir det väl livat igen. Men ändå skönt att hunnit få undan mycket innan helgen så en kan njuta av att inte tänka så mycket på jobb. Nästa vecka kommer bli intensiv eftersom det är sista innan semestern och bröllopet.

Men nu är det fredag! Jag har just jobbat klart, har en gullig tax i soffan som suktar efter mys och en oplanerad fredag framför mig. Fint så!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *