Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Helt nytt men ändå precis som förut

10 sep , 2018, 11.26 Jenna Matintupa

 

Sitter med datorn i famnen hemma i soffan. Vi kom tillbaka till Esbo kring åtta igår och hann packa upp lite innan det blev kväll och valvaka. Kämpade till lite efter 01:00 men sen gav jag upp. Resultatet stod så gott som stilla så kändes onödigt att sitta och stirra. Hade velat höra Löfvens tal men inte värt fler minuter av min sömn. Dessutom vakande Agnes halv åtta idag så sex timmars sömn var precis på gränsen vad jag fixar. Vet dock inte riktigt hur jag ska förhålla mig till valresultatet. För väl vänta och se hur veckan fortskrider och då först ser en hur det blir.

Det är iallfall skönt att vara hemma och äntligen få inleda hösten på riktigt. Efter veckor med intensiv fest och planering, känns det skönt att få landa i allt. Landa i vardagen. Agnes väckte mig på morgonen med ”Jag vill fara dagis”, så hon var verkligen redo för vardag igen. Jag känner mig ännu lite rörig i huvudet och har inte riktigt landat mentalt, men så fort vi fått allt röjt här hemma och jag strukturerat upp veckans jobb blir det säkert bättre.

Nu känns det hur som helst som att jag är tillbaka, nytt namn och allt. Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det heller. Min kille, eller herregud det kan jag ju inte skriva längre, min man (SJUKT!!), frågade för någon dag sen om jag är en ”matintupa” nu. Osäker vad det är, men antar det. Inte hundra om jag vant mig vid nytt namn ännu, men vi får väl se första gången jag ska presentera mig om det kommer naturligt eller inte. Annars känns det mesta ganska lika som förutom, fast visst känns det lite speciellt att vi nu är en familj på ett helt annat sätt. Liksom att vi alla hänger ihop. Ja, och så får jag ju ha min fina ring på hela tiden igen!

Bilden har min kusin Anna tagit, mer finns på hennes blogg. 

Så hösten, är nu redo för dig! Har massa idéer om blogginlägg, roliga saker att se framemot, bröllopsresa som vi äntligen bokat (!) och grejer som jag vill göra. Men först av allt ska jag få ordning på mig själv, återkommer senare med veckoplanerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *