Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Vad jag gjort i veckan

15 sep , 2018, 10.08 Jenna Matintupa

 

Agnes var vänlig nog att vakna sju denna gråa lördagsmorgon. Förstår inte hur hon alltid vaknar tidigt på mina morgnar, men sover till typ nio när det är mannen som ska stiga upp…

Nå, nu väntar vi mest på att Iso Omena ska öppna, så medan A kollar på youtube tänkte jag vi skulle titta på veckan genom min telefon!

I måndags var det någon som var väldigt ivrig på att fara till dagis. Tänk ändå, vilken tur att hon trivs så bra där. Och det är så roligt nu när hon får börja gå till skogen och göra lite mer när hon inte längre är i den minsta gruppen.

I måndags hämtade vi också ut vårt vitrinskåp som vi beställde före semester. Det blev så fint och var verkligen välbehövt. Våra skåp är ganska fulla… Trädet som syns i bild fick vi i bröllopspresent och är ett fikonträd. Kanske vi får fikon nästa år?

Färsk bröd at its best. Eller egentligen är fazers cashew-karapalo det absolut godaste, men det är grönsks från Gateau var också helt gott. Bara en skulle komma sig för att äta det till frukost också…

På tisdag i det bästa regnvädret mötte jag upp Mirre vid bion för att gå och se nya Mamma Mia. Vi hade bestämt att gå före deras bebe kommer, så det började bli tight. Men bio hann vi med, och ännu ingen baby. Vi grät båda genom hela filmen och gick sen för att äta tapas och ventilera allt på Bar Cón.

På dagarna skriver jag mest, men ibland fotar jag också innehåll till bloggen, instagram eller något annat. Här en bild som kom upp på bokklubbens instagram.

På onsdagkväll mötte jag upp Malin för att gå och lyssna på Märta Tikkanen och Åsa Moberg. Gullig intervju, lite tråkigt att de inte alls pratade om det de skulle prata om men fint att få höra om deras vänskap. Vi kommer skriva om det i bokklubbsbloggen snart!

Höstmorgon efter att jag fört Agge till dagis. Via efter frukost och hem till soffan.  Är inne i en intensiv jobbspurt nu så har stirrat på datorn dagarna i ända. Gör en väldigt snurrig i huvudet.

Andra fina saker vi fått i bröllispresent. En mörkgrön Aaltovas. Och i ny hög modell. Jag tycker mer om de höga modellerna än den ”klassiska”, även om den också är fin. Dessutom fick vi en grön Nappula till samlingen, älskar färgen! Nu börjar vi dock har en hel del av just de ljusstakarna, närmare bestämt åtta stycken, kanske stopp snart? Fast sen är det också ganska fina…

Titta vad jag hämtade ut i veckan också, frukostboken av de som driver Pom & Flora i Stockholm. Kanske det mest ombloggade cafét ever? Hoppas den kan inspirera mig att bli bättre på att laga, och äta, frukost.

Igår började jag morgonen med frukost på ett av mina favorit ställen i stan, Kahvi Charlotta på Runebergsgatan. Satte och jobbade en stund innan möte, och åt kanske århundradets godaste smörgås!

Efter mötet åkte jag till messukeskus för att möta upp Sannah och gå på Habitare. Fotade innehåll till bloggen så kommer mer nästa vecka. Marimekko hade himla fin monter, och visst fanns de en del snyggt, men överlag lite besviken. Men som sagt, återkommer till detta!

Hur fin tröja med guldigt unikkoprint? Marimekko är verkligen on top of its game just  nu. Så mycket fint både i inredningsväg och klädväg!

Avslutade fredag med pizza, soffmys och film. Skönt med lugn kväll, och idag fortsätter vi på samma sätt. Eller vill in till stan och kolla möbler, så ska försöka övertala J till det, men annars ska vi bara ta det lugnt. SÅ välbehövt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *