Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Inspiration

Inredningstrender: naturnära och färgstarkt

19 sep , 2018, 07.51 Jenna Matintupa

 

I förra veckan gick inredningsmässan Habitare av stapeln i Helsingfors. Den mässa jag gillar mest, efter bokmässan förstå. I år var jag dock lite besviken. Det fanns nästan ingen barninredning alls, vilket var lite tråkigt. Och kände överlag att det var lite, lamt? Som tur hade jag med min vapendragare Sannah med mig, så skoj hade vi hur som helst!

Och även om det var lite lamt så fanns det en hel del fint. Och trenderna för i år gick som en röd tråd genom hela mässan. Naturnära och färgstarkt. Mycket rosa, rostigt, gult och grönt. Och massa massa sammet. Växter fanns så gott som i varje hörn och de stora buketterna hade ersatts med spröda kvistar, monokroma buketter och enstaka kvistar. Självplockskänslan var stark.

Habitare 2018
Habitare 2018
Habitare 2018
Habitare 2018

Senapsgult, rosa och roströd var kanske den vanligaste kombinationen. Sammetsoffor fanns det en hel del av, och den rosa tillsammans med en gult var en lite ovant att se, men funkar tycker jag! Gillar den varma kombinationen.

Habitare 2018
Habitare 2018
Habitare 2018
Habitare 2018

Något annat som en såg ganska mycket av som jag gillade var rosa tillsammans med grönt. En gammal favorit som forsätter att hänga med. Tycker nästan att grönt blivit den nya basfärgen. Den som grund och sen olika varma färger som detaljer.

Papershop hade kanske den absolut snyggaste montern med en jättefint tapet från Rifle paper och handgjorda pappersblommor.

Habitare 2018
Habitare 2018
Habitare 2018
Habitare 2018

Som sagt, mycket grönt och naturligt. Mörka väggar tillsammans med ljusa möbler. När vi någon gång flyttar vill jag så satsa på olika färger i alla rum, och mera tapeter! Nu när vi bor i mer av en studiolägenhet, där det till stor del är ett enda stort rum, tycker jag det funkar bättre med samma färg på alla väggar. Men nästa lägenhet. Då!

Vad tycker ni om trenderna? Hiss eller diss?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *