Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Det dåliga frilanssamvetet och instagraminspiration

20 sep , 2018, 15.30 Jenna Matintupa

 

Utan för fönstret blåser det i träden och inne sitter jag med en kaffekopp. En sak som jag märker ofta nu när jag varit 100% frilans i drygt ett halvår är att jag har konstant dåligt samvete. Dåligt samvete över att jag borde redogöra vad jag gör varje stund. Eller typ när jag jobbar med en grej känner jag att jag borde göra något av de andra. Och varje gång jag typ springer ärenden eller åker för att äta lunch med en kompis/handla något/ta en paus så får jag dåligt samvete. Som att tänk om någon vet att jag inte jobbar just nu. Fast jag ju själv bestämmer över hur jag lägger upp min arbetstid, och att jag oavsett om jag spenderar förmiddagen på något annat ändå får allt jobb gjort. Men ändå, det konstanta dåliga samvetet.

Som nu när jag sitter och skriver blogginlägg. Känns som om jag borde ”jobba” istället. Fast bloggen ÄR mitt jobb, och jag får betalt för att skriva. Suck. Vill kunna njuta av att jobba som frilans ju! Ni andra som frilansar, känner ni samma? Eller har ni några tips för ett harmoniskt frilansliv?

Så, nu ska jag spendera lite tid med ett av mina roligaste frilansjobb, bloggen. Där jag får göra precis vad jag vill.

Och idag blir deeeeet, fina saker jag sparat på instagram! För såna inlägg älskar jag att läsa, och skriva också för den delen. Har tror jag maxat sparandet på senaste tiden. Det finns såå mycket fint att gotta sig i. Tror det har med hösten att göra, inspirationens årstid typ hehe. Låter väldigt ostigt, men tycker det är så! I augusti började höstlängtan, min bästa årstid, och där av väldigt mycket varma färger, mysig stämning och så.

Hur mycket höst är inte den här bilden då? Klänningen är kanske en av de finaste vintageklänningarna jag sett. Elsa Billgren ser helt smashing ut i den.

Tinycottons delande den här bilden. Mål, eller kanske mera dröm, en fredagseftermiddag. Att få shoppa fritt på blombutiken och gå hem med famnen full. Kanske någon dag?

Siri Barje gjorde den här och plötsligt blev jag akutsugen på löjromspizza. Tänker att det skulle passa med lite färska räk- eller kräftstjärtar till ännu. NAM! Kanske årets födelsedagsmiddag?

Johanna Bradfords skitsnygga kök. När vi flyttar till nästa lägenhet är jag sugen på något sånt här. Tror dock inte mannen är lika sugen på öppna hyllor som jag. Färgen är också perfektion. Tror eventuellt Johanna kan vara mästare på att hitta de snyggaste färgerna till, allt?!

Viktigt bild av Jessica Hallbäck via Rebecca Sjöblom. Kom ihåg detta när vi går till val nästa vår.

Elsa igen, här i Paris. Försökte övertala mannen om att vi skulle åka till Paris på resa pga har extremt parissug, men förlorade. Igen. Får väl ta någon kompis dit istället!

Sofia Ruutu kan eventuellt va en av de mest välklädda influensers i Finland. Hon är mästare på snygga outfitbilder. Fattar hur hon gör det?

Madeleine Petersson, aka bonjurmadeleine, som skrev en av mina gamla favoritbloggar. Så tråkigt att hon slutat blogga, som tur är hennes instagram minst lika nice. Här gjorde hon en massa rätter från boken jag skrev om för en tid sen. Måste göra någon av recepten till helgen.

Sist ut, kanske århundradets snyggaste kostym från & Other Stories. Behöver den i mitt liv. Synd bara att Stories har så små storlekar, men en kan ju drömma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *