Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Hur min höst ser ut

26 sep , 2018, 21.37 Jenna Matintupa

 

Hösten hösten hösten. Bästa tiden på året ju. Den här hösten har hittills varit lite rörig, men nu är snart oktober här och känns som om allt styr upp sig då. Om det faktiskt blir så får vi väl allt se. Helgerna är, suprise suprise, ganska uppbokade. Både mysigt och lite stressande. Som tur är det mest roliga saker. Och veckokvällarna är ännu ganska tomma, så hinner vila/göra spontansaker då.

Hur som helst, för att summera hösten lite fyllde jag i höstlistan från Sandra Beijers blogg. Någon annan som fyllt i den? Länka gärna, älskar att läsa vad folk har för planer, favoriter och få tips på saker att göra/äta/läsa och så vidare.

Workwork
Hur känner du inför hösten 2018?
Yrkesmässigt: Exalterad. Har jobbat fullt ös med tidningen som snart snart är klar. Sen har jag lite bloggsamarbeten som jag ser framemot. Och så har jag något som hållit på sen augusti som jag äntligen fått veta. Lovar att berätta mer snart!

Privat: Nygift och allt det. Ska bli mysigt att hänga tillsammans i helgen och bara vara vi. Sen är Agnes väldigt… påfrestande stundvis just nu. Samtidigt som hon nästa sekund är hur gullig som helst. Hela vårt liv just nu är en balansgång mellan gull och gallskrik.

hösthelg
hösthelg

Vad är din planer?
Jobba, komma igång med slutarbetet, läsa alla böcker jag har på sängbordet och mysa med familjen. Och åka på resa för första gången sen Agnes föddes.

Vad är ditt favorit-te?
Älskar chai med ikaffe.

Snyggaste höstaccessoaren?
Rött läppstift och pannlugg. Återkommer till luggen så gott som varje höst. Och rött läppstift funkar av någon anledning extra bra med den.

Vad är värst, kylan eller mörkret?
Inget tycker jag. Jag gillar både kylan och mörkret. Det är av en anledning som hösten är min favoritårstid.

hösthelg

Top 3 godast höstmat?
Kantareller i olika former. Som sås, risotto eller på en smörgås. Sen är grytor av olika slag alltid gott (bara en orkar laga dem) och förstås pizza! Gjorde faktist kantarellpizza för inte så länge sen, den var magisk. Och sen ännu, allt möjligt höstbak. Blåbärspajer, kardemummabullar, bananbröd. Mmmm.

En utflykt du vill göra i höst?
Utforska Madrids gator och prova på massa massa tapas.

källa.

En restaurang som är extra mysig på hösten?
Ill Birriffico på fredriksgatan. Gå ditt, ät deras goda batatfranskisar, drick öl (eller vin om en inte gillar öl som jag) och spela TP. Det är vad vi gör det gånger vi har möjlighet att gå ut utan barn. I och för sig går vi också dit med barn, bara inte på kvällen.

En bok du vill läsa i höst?
Det har jag redan skrivit om här.

Någonting du ser fram emot extra mycket just nu?
Helgen. Har såna high hopes att jag är lite nervös att vi typ kommer gräla och det blir dåligt stämning. Fast i och för sig brukar våra gräl blåsa över ganska snabbt. Ska bli så roligt att få faktiskt GÖRA något tillsammans. Att få hänga på spa (!!!), äta ute och framförallt: sova på hotell. Mmmm, drömmen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *