Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Välkomnar veckoslutet med en lista

12 okt , 2018, 20.29 Jenna Matintupa

 
Fredag! Skulle egentligen velat ha en lugn fredag hemma med vin, snacks och soffan. Men istället sitter vi i bilen påväg till Malax. Men det är ett nödvändigt ont och vet att det kommer kännas skönt när helgen är över, men helst skulle jag fega ur, svänga om och åka hem igen.
Men snart är vi framme som tur, så tills dess underhåller jag mig med en liten lista, varsågod!
Bäst i veckan hittills:
Som jag tjatar om att jag börjat ett nytt jobb, men det har präglat den här veckan ganska mycket. Men det har verkligen varit SÅ roligt. Alla har varit så snälla och hjälpsamma, jag har känt mig nyttig! Och uppskattad! Att känna sig uppskattad är en väldigt underskattad känsla. Att dessutom längta till jobbet nästa vecka är en ganska fin känsla.
Sämst i veckan hittills:
Agnes har under hösten börjat visa lite tre års trots tendenser… Om en gör något lite lite fel, eller om hon inte får precis som hon vill kan hon skrika rakt ut. Hon blir så fruktansvärt arg och det är så jäkla irriterande. Nattningarna har inte heller varit speciellt roliga…
Där har jag ont:
Har haft lite problem med axeln efter lite oergonomiska jobbstunder i soffan, som tur har det nu blivit bättre. Men märker ganska snabbt om jag sitter fel på jobbet. Som tur har jag ställbart skrivbord så det är lätt fixat.
Det tänker jag mycket på:
Begravningen imorgon. Sade åt mannen idag att jag tycker det nästan ska bli skönt med begravning. Men nu ju närmare Malax vi kommer desto mer ängslig blir jag. Nå, snart är det över.
Det klär jag mig i:
Helsvart med en av mina unikkoskarfar. Min fredagskjol (kallar den så eftersom jag har den nästan varje fredag) som är omlott med volanger tillsammans med en svart stickad tröja. Chelseaboots och svart kappa.
Nästa vecka ser jag fram emot:
Malins fest på lördag. Ska bli roligt att gå all in med glitter och fira med mina favoritmänniskor. Plus att Ina kommer från Stockholm vilket gör det hela ännu bättre!!

Det dricker jag?
Här i bilen har vi färskpressad apelsinjuice och vichy. Dock är jag sjukt sugen på ett glas rött. Det jag skulle dricka igår var förstås dåligt så blev bara ännu mer sugen då. Hoppas svärisarna har hemma.

Idag händer detta:
Idag börjar nu lida mot sitt slut. Men jag har hunnit jobba hemifrån, ta sovmorgon, packa och fixa hemma innan avfärd och köpa lite gulliga kläder. När mannen kom från jobbet hämtade vi Agge från dagis och styrde kosan norrut. Middag på Ikea i Tammerfors och nu är vi en bit utanför Kurikka. Drygt en timma innan vi är framme.

Och på lördag det här:
Begravning präglar hela vår lördag. Även om den bara tar ett par timmar. Vad vi ska göra utöver det vet jag inte. Antagligen ingenting eftersom en brukar vara ganska tom efter en begravning.

Söndagen tillbringas på detta vis:
Vi åker säkert hem så fort vi vaknar. Så ska vi kanske träffa det nyaste tillskottet i vår familj som kom till världen i onsdags!! Beroende förstås på hur de mår och när vi är framme.

Och mest av allt önskar jag detta:
Att vi skulle vara framme snart så jag slipper den här fruktansvärt obekväma ställningen i baksätet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *