Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Bröllop

Vårt bröllop – festen

19 okt , 2018, 08.08 Jenna Matintupa

 

Nu blir det dags för festen. Vi har gått igenom min ring, förberedelserna, porträtten och vigsel. Efter att vi kommit iväg med bilen från vigseln åkte vi ner till fiskehamnen och väntade på att alla gäster skulle anlända. Vi hade festen vid Åminne Folkpark, en stor paviljong vid havet. Ett ställe som är välbekant för de flesta österbottningar och som dessutom är nyrenoverad. Vi tog också cateringen från restaurangen på området.

Vi hade lite problem med bilen så till sist fick vi åka med mannens bror som tur var där och väntade med oss. Och körde efter en liten fördröjning in på området där alla väntade!

Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen

Vi servade bubbel ute på terassen medan min gudfar spelade dragspel. När vi anlände höll pappa brudskål på trappan och så skålade vi med alla. Efter det följde ett långt kramkalas med alla gäster på trappen och folk fick sen gå in och hitta sin platser.

Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen

Temat var ju som sagt grönt och växter. På borden hade vi små vaser med brudslöja och eukalyptus, gamla koskenkorvaflaskor med en kvist rosmarin och kronljus i och så där emellan ekblad liggandes på bordet. Det blev en minimalistisk men ändå levande. Blev verkligen så nöjd med det! Ja och så hade vi vikt servetter som fickor där vi hade besticken plus en kvist med murgröna instucket.

Taket hade vi fyllt med ljusslingor i mängd och massor. Alltså verkligen massor. Det blev så bra! Mannen fick gå crazy och när solen gick ner blev det så mysigt. Utöver det hade vi två stora ballonger vid våra platser, och knippen med ballonger utspridda lite här och där.

Vårt bröllop - festen Vårt bröllop - festen

Så började middagen med tryffel- och vitvinssoppa som var helt ljuvlig. Toastisarna hade fixat späckat program. Pappa började med att hålla tal och sen rullade det på! Det var så spännande att se vad som skulle hända. Vi hade sagt åt toastisarna att vi inte ville veta något om programmet så vi väntade med spänning inför varje programpunkt!

Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen

Efter soppan kom middagen med kött, ungsrostade grönsaker, italiensk potatis och två olika såser. Också roligt gott! Det var en många tal och mycket skratt och tårar. Att ha folk som håller tal till en är verkligen speciellt. Att få höra så fina ord, och att våra gäster gått all in med planera roliga program. Men mer om de senare!

Efter varmrätten blev det paus, så jag sätter stopp här för idag annars blir det jättelångt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *