Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Nedräkningen till semestern börjar

22 okt , 2018, 15.26 Jenna Matintupa

 

Börjar veckan med att nysa och snörvla. Dagisbacillerna har till slut satt sig i mig. Förra veckans trötthet var tydligen förstadium för detta. Har varit så fruktansvärt trött hela helgen. Skulle helst ha sovit dygnet runt, men sånt gillar inte tvååringen. Istället möblerade Agnes och jag om i hennes rum, låg i soffan med täcket, gick på fest och vilade bort hela söndagen. Ja, och så bakade Agnes och jag också. Förkylningen till trots känner jag mig ändå lite utvilad. Redo för ny vecka. Dessutom vankas det ju en veckas semester från och med lördag, så det sporrar lite extra.

Det närmar sig november och det märks främst i alla julkampanjer som börjar dyka upp här och där. Börjar faktiskt längta lite efter julen nu. Även om det typ inte ens känns som höst ute, för varmt för det. Kommer vi gå från 12 grader och sensommar i oktober direkt till jul eller? Känns lite så. Eller kommer vi ens få en vintrigt jul? Kommer vi ha 15 grader i december också?! Skräcken. Som de julromantiker jag är vill jag ju helst ha minusgrader och ett tjockt snötäcke, men det händer inte speciellt ofta längre. Hur som, än är det inte riktigt jul utan fortfarande höst och oktober! Suger på den karamellen ännu någon vecka tänker jag, sen tänker jag börja gotta mig i julen.

källa.

Den här veckan ska mycket förberedas inför nästa vecka. Har inte så mycket inplanerat på kvällarna vilket är tacksamt när jag nu är både flunssig och trött. Plus vill maxa häng med kiddo på kvällarna, även om hennes umgänge ibland är väldigt påfrestande just nu (hej trots!). Och så ska det tvättas, packas och preppas. Allt som en behöver göra när en är borta i ett par dagar ni vet.

Måndag: Idag har jag jobbat som vanligt, gått igenom veckan som kommer och planerat kommande evenemang. Hemma är det halvkaos efter en orklös söndag så ska röja upp det och så se vår tid är nu!!

Tisdag: Samma som idag. Inte mycket annat. Kanske hänga med kompis på kvällen?

Onsdag: Sista jobbdagen för veckan. Allt ska fixas så det rullar när jag är borta. Skönt att inte ha något utöver jobb planerat de första dagarna i veckan när slutet av veckan blir lite mer späckad. Här borde jag kanske börja packa om jag ska hinna också?

Torsdag: Då har jag frilansdag och ska både jobba med frilansgrejer och gå på bokmässa! Räknas ju i och för sig nästan som jobb.

Fredag: Då har jag möte med min examenshandledare (!!) och efter det ett jobbmöte. Sen ska jag kanske iväg på bokmässan om jag hinner, och kanske gå på förlagsfest på kvällen. Och så kommer mina föräldrar ner till Nyland.

Lördag: Då vinkar vi Agnes hejdå som åker till Österbotten med mina föräldrar, fixar det sista hemma och så på kvällen åker vi iväg på bröllopsresa! Nästan en vecka i Madrid.

Söndag: Sova ut och bekanta oss med Madrid är planen tänker jag. Vi landar ganska sent på lördag så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *