Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Fredagsrapporten

26 okt , 2018, 16.17 Jenna Matintupa

 

Sade åt mannen i bilen att det känns så avlägset att vi ska åka på resa imorgon. Kan vara för att jag inte börjat packa ännu, eller för att så mycket annat har okuperat min hjärna att det inte funnits plats för resan. Men vi åker faktiskt imorgon! Känns… Spännande, lite jobbigt (herregud kommer vara typ en världsdel mellan oss och Agnes) och ganska skönt. Att stänga av allt i några dagar och utforska en ny stad. Det är så länge sen vi gjort något sånt.

Nu är det iallfall fredag eftermiddag och jag sitter i sängen och jobbar. Har haft mötesdag idag så det känns skönt att få sätta mig i sängen och knapra på datorn en stund. Märker mer och mer att jag behöver en återhämtningsperiod efter intensiva dagar med mycket människor, möten och liknande. Att få sitta för mig själv, alternativt någon enstaka person, och varva ner.

Iallafall, dagen till ära hittade jag en passande lista hos Peppe. Så det får bli mitt helginlägg! Lite annat kommer dyka upp under veckan jag är borta, så helt tomt kommer det inte eka här.

Vad har du på dig?

Ärligt sitter jag i en noppig gammal tunika från Monki. Är det någon annan en jag som inte fixar jobbkläder, som Agnes så fint kallar det, när ni väl kommer hem? Måste alltid byta om direkt. Eller åtminstone ta av mig eventuellt tighta plagg och bh. Men innan noppig tunika hade jag en gammal grönblå sammetskjol och svart stickad tröja på mig. Och en väldigt luddig OCH varm jacka som skymtas på bilden. Handkrämen är för övrigt ett väldigt bra och billigt vardagsalternativ ifall ni som jag lider av torra händer när det blir kallare. Plus för gulligt namn. Sånt går hem hos mig.

Vad lyssnar du på idag?

Är inne i ljudboksvärlden igen. Just nu håller jag på och lyssnar på Den förlorade symbolen av Dan Brown. Har läst boken då när den kom ut men började lyssna igenom de första böckerna så tänkte att jag tar nu alla på en gång. Har också nyaste Lars Kepler som jag tänker kan bli flygplansbok.

Vad är du på för humör?

TRÖTT. Väldigt trött. Men annars helt glad. Mannen håller på med storstädning medan jag sitter här så det är ju alltid trevligt. Att se på när någon annan städar alltså. Och inte vara den som städar själv. Fast ska väl hjälpa till när jag är klar här. Men han har nu då gjort de ”tråkigaste” sakerna som tur!

Helgens planer?

Ikväll ska jag bara ligga i soffan och titta på tv. Kanske packa åt Agnes och eventuellt lite åt mig själv. Och så kommer mamma och pappa hit. Imorgon säger vi hejdå åt Agnes och så åker vi till flyget på eftermiddagen. Sju lyfter planet till Madrid. Och på söndag blir det att hitta mat och bekanta oss med staden.

Vad var det roligaste hände denna vecka?

I torsdags var Sannah och jag på bokmässan och efter det köpte vi lunch och åkt hem till oss. Satt och kollade på friends och var trötta. Skönt, roligt och väldigt välbehövligt!

Veckans fundering?

Så många tankar har snurrat i mitt huvud under veckan. Många som inte mogna för omvärlden ännu. Kanske aldrig blir, men förhoppningsvis nog. Skriver ner i anteckningarna och kanske kan jag lägga in dem här någon dag. Hade annars också en väldigt givande träff med min handledare om det som jag har kvar i skolan. Och hon kastade en idé till mitt slutarbete som lät superintressant. Måste börja forska i det och se om jag kan få det att bli till något. Det har snurrat i min hjärna sen dess.

Glad fredag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *