Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Tillbaka till vardagskaoset

5 Nov , 2018, 15.34 Jenna Matintupa

 

Tillbaka i november. Det hände medan vi var borta. Det är så skönt att vara tillbaka hemma, även om det var roligt med resa. Dock blev vi förstås sjuka under resan så den blev kanske lite annorlunda än vi tänkt. Mycket vila istället. Men behövligt det också! Dessutom råkade sig att det var ungefär lika varmt i Madrid som här i norden, så värmen vi föreställt oss fick vi glömma. Men en dag med 15 grader fick vi iallafall.

Det mest intressanta med resan var kanske min saknad av Agnes. Jag som tidigare tyckt det varit skönt med lite pauser nu som då, och sällan tyckt det varit ledsamt att vara bort från henne några dagar hade SÅ ledsamt. Alltså verkligen så jag tänkte på henne jätteofta. Vet inte varför? När vi för engångsskull ska få vara på tumis och ensamma, så är det enda jag tänker på att jag saknar henne. Sjukt hur det funkar. Nå, det var mysigt att komma hem till henne iallfall. Och än så länge har hon inte varit speciellt sur på oss, men vi får väl sen när jag ska jobba i helgen…

I helgen fick vi som tur lite tid tillsammans alla tre och hängde hemma så gott som enbart. Trötta efter resan, vecka med hosta och dålig sömn så det var verkligen skönt att bara vara. Är ärligt lite sur över att jag missade första snön, men hoppas de kommer snart igen för min julfeelis steg till max när vi kom hem. Köpte amaryllis i helgen, och tog fram alla Agnes julböcker. Så det har sjungits många omgångar av karusellen och hej tomtegubbar. Agnes är till och med redan peppad på att ha en julgran. Så nöjd över att jag fört över julkärleken till henne (okej okej osäkert om hon ens förstås att koppla ihop jul och julgran. Hon förstår fortfarande inte varför vi pratar om julklappar och frågar alltid i samband med det om hon fyller år snart…). Men! Snart är det jul ju!

källa.

Är ännu så trött, men det är bara att bita ihop för den här veckan är det fullt fokus på jobb. Och egentligen hela november. Men det här veckan är extra intensiv. Har massa massa jobb, både i veckan och på veckoslutet. Dessutom ska jag börja med en skoluppgift så jag hinner få den klar till nästa träff, och ja orka vara mamma där emellan också. Är lite orolig hur det ska gå pga den extra novembertröttheten men en får kämpa på!

Idag har det varit mycket att greppa efter en vecka borta. Många saker att fixa, komma ihåg och så vidare. Nu är jag påväg för att träffa bokklubben eftersom vi ska ha ett program på Bokkalaset i Ekenäs i helgen. Men mer om det sen.

Tisdag och onsdag jobbar jag som vanligt på marthaföreningen. På onsdagen ska vi på en grej till min skola, annars är det vanliga kontorstimmar.

torsdag jobbar jag hemifrån med att förbereda inför helgens bokkalas. Jag kommer att köra someuppdatering därifrån så det är en hel del att fixa innan dess.

fredag är det öppet hus på Agnes dagis så då ska jag dit och hänga på förmiddagen, och sen styr jag kosan mot Ekenäs för bokkalaset. Och så hem igen till kvällen.

Hela lördagen spenderas i Ekenäs på Bokkalaset.

Och på söndag bär det kanske även av till Ekenäs. Eller så jobbar jag hemifrån. Vi får se. Men som sagt, en intensiv vecka helt klart. Ja och sen är det ju farsdag! Herregud det tänkte jag ju glömma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *