Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration

Det enda orken räcker till

9 Nov , 2018, 13.53 Jenna Matintupa

 

Ursäkta att bloggen ekar tom, men jag har noll tid eller ork om kvällarna just nu. Och på dagarna är det så fullt med jobb. Hjärnan håller på och svämmar över av allt möjligt som är på gång, och jag jobbar på att hålla huvudet ovanför vattenytan. Räknar dagarna till jul, då hoppas jag att allt är lite bättre. Tills det är det bara fokus på att överleva, och lägga den lilla energi jag har på att vara närvarande med Agge. Som sagt, december är mitt mål. Bara jag överlever november blir allt bättre. Kämpa kämpa eller vad är det folk brukar säga.

Jag tar så gott som noll bilder just nu. Novembermörker plus att jag nästan aldrig är hemma kring dagsljus gör det lite skralt med möjligheter till bloggmaterial. Så en tager vad en haver, och just nu är det det jag sparat instagram. Märks till och med där att jag är lite off focus just nu, för tror jag aldrig sparat så lite bilder på senaste tiden. Men nio stycken fick jag hopskrapat iallafall!

PS. Imorgon kommer bokklubben ha en öppen bokcirkel på Bokkalaset i Ekenäs klockan 10. Vi kommer prata om Ida Kronholms ”Fruktbarhetens förtyck” från Astras antologi. Läs mer på bokklubbsbloggen och kom med vetja!

Som sagt har jag varit lite slö på sparandet den här månaden, men nio bilder fick jag ihop. Forsätter på det varma som varit tema för mig hela hösten. Värme är väl det som en behöver mest nu när vi är inne i årets mörkaste och gråaste period. Så gottar mig i sånt som glänser, är mjukt och fint för ögat.

Härligt bild av Emilia de Poret. Hennes solglasögon är to die for. Har sökt ett par i liknande modell så länge, men ofta måste en punga ut med en mindre förmögenhet. Kanske någon dag? Emilias fina är från Rodebjer.

Plaza Interiör är enligt mig den absolut bästa svenska inredningstidningen, och såg först den här bilden i tidningen. Blev så sugen på att lägga upp en träfärgad hylla i vårt kök. Vi har en stor vit vägg som jag först gillade, men nu har jag börjat fundera om det kanske skulle funka iallafall. Plus får bort saker från själva bänken som mannen ändå stör sig på.

Rosa fluffjacka från & other stories. Harmar så att jag valt en ljus och inte en rosa. Varför går jag alltid safe? Rosa är ju så mycket roligare. Nå, kanske jag lärt mig nu?

Fint pussel från Ferm Living. Tänker att de kanske får bli en julklapp till ett åringen i familjen i år. Eller till den nya bebben att ha när han blir lite större, så inte han behöver dela alla storebrors leksaker. Ferm living har en himla massa fint just nu, både i leksaksväg och inredningsväg. Tips!

Som jag nämnt så älskar jag Leif GW Persson. Han är SÅ underhållande. Älskar hans brutala ärlighet. Det här klippet är kanske det roligaste jag sett på evigheter. Vrider mig av skratt!

Den här tapeten är en av de finaste jag sett. Älskar kombinationen av grått (?), grönt och rosaorange. När vi har det där stora huset någongång, då ska någon sån här tapet få flytta in i ett rum. Den här bilden från Annacate. Inredningen är verkligen on point.

Betón studios säljer handgjorda babykorgar från Ghana som är hur fina som helst. Om vi någongång får en till bebbe vill jag så ha en lite korg till den. Dessutom hur fint är det inte med kvistarna runt kanten? Miilo har gjort en egen version kan en väl säga, där hennes nya lilla kiddo får hänga i farmors gamla mangelkorg. Nästan ännu finare!

Har älskar Josephines illustrationer ända sedan hennes blogg på ratata för hundra år sen. Den här som hon lade upp på sin instagram är inget undantag. Hur många trender hittar ni på en och samma bild?

Marimekkos senaste kollektion innehåller en himla massa fint, även om jag nu inte är en guldperson. Skorna och tröjorna är moderna men ändå klassiskt Marimekko. Synd bara att en måste punga ut med flera hundra (!).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *