Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Vardagslivet

Nu får julen komma

16 Nov , 2018, 13.07 Jenna Matintupa

 

Veckorna går både rekordsnabbt och superlångsamt. För tillfället ligger fullt fokus på jobbet, och all övrig lilla energi jag har går till att hänga med Agnes. Jag tänker att de får vara såhär just nu. Att jag får acceptera att jag är trött och att det blir bättre. November är årets deppigaste månad och det går över. Som tur.

Jobbet är jätteroligt. Jag lär mig massa nytt och får himla mycket inspiration därifrån. Märker hur påverkad av ens omgivning en blir, att mitt tankesätt kring många saker ändras. Smarta val i vardagen, miljötänk och hållbarhet är något som kännetecknar Martha, och det kan vara nya jobbet. Eller klimatkrisen som blivit mer närvarande, men plötsligt märker jag mig själv hela tiden tänka i de banorna. Mer än jag någonsin gjort tidigare. Tänker igenom mina val, konsumerar mindre och tänker steget längre.

Källa.

Den här veckan har jag jobbat, varit krasslig och har ännu lite jobb kvar i helgen. Men framförallt har jag börjat längta efter julen. Har 100% julfeelis just nu. Tanken var ju att vi skulle fira jul här hemma i år, men nu blir det Österbotten iallafall. Mysigt det också, det betyder att jag får börja ta ut julen lite tidigare här hemma istället. Vi kommer fira lilla jul hos oss redan nästa helg, och innan dess behövs det julpynta. Kanske redan i helgen!! Orkar inte göra något på kvällarna efter jobbet, så söndag känns som en passande dag att fixa det.

Mannen tycker det är lite tidigt, men som jag sade igår: ”Jag gråter ALLTID när jag klär julgranen (fråga mig inte varför. Frustration + perfektionshets osv) och hur tror du det kommer sluta om jag gör det när jag dessutom är trött efter jobbet?”. Fick inget svar så antar att han insåg själv hur det skulle bli. Men innan dess måste vi hitta julstjärnor till köket och vardagsrummet. Vi har två som får gå i sovrummet och Agnes rum, tidigare har vi haft ljusstakar men nu har vi inget ställe att lägga dem så. Granit har jättefina gjorda av handgjort papper som framställts av återvunnen textil. Det används inte några kemikalier vid tillverkningen av våra stjärnor och de anställda vid fabriken har schyssta löner och bra arbetsförhållanden. Känns som ett helt bra alternativ ur ett hållbarhetsperspektiv! Ska gå och kolla på dem i dag tror jag.

Och så tror jag att jag ska baka en dadelkaka idag! Så alltså, julfeelis är här. Det plus mjölk. Mmmm. Jag har massa tankar kring inredning, paket och sånt. Men det får bli ett annat inlägg tror jag, det här är redan tillräckligt långt… Har ni börjat med jul ännu?

2 kommentarer

  1. Emzi skriver:

    Helt lite kanske. Vill kanske lite pynta men får se lite vad nya sambon säger om det. Haha. Han kanske inte är lika taggad.

  2. Nina skriver:

    Jag pynta i måndags och baka i tisdags, hehe! Synd din kusin int har samma julgener som du… Måsta smygpynt då han va bort 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *