Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Julstjärnor i novembermörkret

19 Nov , 2018, 21.28 Jenna Matintupa

 

I natt sov jag över 12 timmar, vem gör ens sånt? Tydligen trötta människor! Men efter en lång vecka med jobb och dessutom promenad på söndag i det kalla (och sköna!) luften tog tröttheten över. Så för en gångs skull var det inte så farligt att stiga upp klockan sju.

Fredagen spenderades med att hämta och lägga in vårt nya tv-bord, eller skänk egentligen, som vi beställt för tusen veckor sedan. Passade perfekt och var precis så fint som vi kom ihåg. Sen hängde vi upp julstjärnor (någon julgran hann jag aldrig med), bakade dadelkaka och myste.  På lördag pyste jag iväg på jobb och efter det hängde vi hemma resten av kvällen. Kollade på Så Mycket Bättre, ääälskar årets säsong! Igår hängde vi i stan i några timmar. Promenerade runt, lekte i park och sånt. Ungar nöjda, föräldrar nöjda.

Den här veckan består av jobb, möten och lilla jul. Vi ska ju nämligen fira lilla jul med familjen det här veckoslutet, så ska fixa julskinka, hitta en julgran och ställa i ordning. Vår första jul i lägenheten ändå!

Men innan dess är de fullt ös på jobbet, skolarbete och ja, tidiga kvällar i säng så en orkar med allt. Längtar tills vi lite snö, sol och ljus så de inte känns så himla himla mörkt och dystert. När en som jags humör påverkas extremt mycket av vädret kan jag säga att flera veckor av grått = inte bra för psyket. Men redan julstjärnorna i fönstret som lyser hjälper lite, så tips till någon annan vars humör styrs av väder! Och läs mysiga julböcker också. T.ex. Tove Janssons Granen. Bästa julberättelsen jag vet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *