Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Tips

Nytt fint för att pigga upp

5 Dec , 2018, 08.54 Jenna Matintupa

 

Nästan hela hösten har jag  haft exakt noll ork för hudvård. Jag som annars älskar att smörja, maska och testa olika grejer tappade lusten med allt. Har inte tvättat ansiktet en enda gång på kvällen på flera veckor,  kan räkna gångerna jag använt smink och de få gånger jag använt har jag inte orkat tvätta utan sovit med smink (värsta som finns!).

Som tur har min hy hållit sig ganska bra ändå. Inga break outs, jämn ton och utöver lite mörka ringar under ögonen är min hy ganska välmående. Men nu börjar de bli kallare och det märks direkt. Torr runt näsan och röda kinder. Så slut på fusket, nu är det dags att vårda huden igen. Har faktiskt beställt en julkalender från Clarins (!!) som ska få bli min återhämtning från förra månaden hehe, men utöver den har förra helgen också skördat lite andra nya saker för att pigga upp hyn, och mig (och lite kiddo!).

Byredo har äntligen kommit till Finland (det kanske har funnits länge men upptäckte det först nu…) och har en disk på Stockmann. Stod i fredags och dofta igen om alla dofter för att till sist fastna för Gypsy Water. Det blev till sist en roll on-oil till lilla julklapp åt mig själv. Toppnoter: bergamott, citron, peppar och enbär, mellannoter: rökelse, barr och irisrot och basnoter: amber, vanilj och sandelträ. Doftar inte som någo

Mon/Sun är ett relativt nytt svenskt, prisvärt märke som hittas åtminstone på Kicks. Deras Velvet Weekdays-handkräm är ljuvlig, så ville testa något annat också. Var sugen på någon lite lyxigare tvål än den uttorkande vi har hemma så efter flera minuters doftande föll det på den här skum duschgelen, 7 AM Shower. Agnes tyckte också den var superrolig då den skummade ordentligt.

Jag har verkligen typisk nordisk hy, och hud. Det märks speciellt nu när det blir kallare. Och framförallt på läppar och händer. Därför blev jag väldigt peppad på Lumenes nya Arctic Hydra Care (Arktis). Får direkt temperaturen blir lägre torra fläckar/utslag på händerna, så tänker att deras moisture & relief rich hand cream är perfekt för det. Och än så länge är jag nöjd. De hade ett paket med läppomada och handkräm som jag testar nu. Mina frasiga läppar är dessutom mycket bättre!

Hade lite dåligt med mer festliga byxor åt Agnes så sprang via Zara för att hämta dessa. Tänker de passar fint med blusar och koftor under julen. Just nu är hon inte speciellt sugen på att använda sina festligare klänningar så gissar att det blir mer byxor och tröjor i jul.

Har tröttnat lite på min palett med highlighters hemma. Dels för att den är så stor och jobbig att släpa med, och dels för den funkar bättre på sommaren. Nu när jag är blekare än blekast ville jag ha något som ger liite färg men ändå inte för mycket. Kollade på en från MAC men hittade sen den här som såg nästan exakt likadan ut (jämförde!) och var hälften billigare. Den ger fin glow och heter Champagne Glam och kommer från Kicks Beauty. Det är egentligen en bakad rouge men tycker den funkar fint som highlighter!

Som resten av världen har jag också fastnat för diadem. Urban A hade på sin hemsida ett gäng fina på Instagram så tänkte jag måste kolla in. Promenerade iväg dit med siktet på ett rött men den så fastade jag för det i färgen Metal Grey. Kommer från det helsingforsbaserade Gauhar.

Sist ut den absolut finaste blomman just nu: Amaryllis förstås. Älskar de aprikosa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *