Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

December, och fredags, fint

7 Dec , 2018, 13.50 Jenna Matintupa

 

Hej fredag! Sitter faktiskt på jobbet tillsammans med kiddo för ovanlighetens skull. Ska bara vara här några timmar och eftersom hon är ledig idag fick hon följa med. För tillfället har hon ritat på ungefär 100 post it-lappar och hjälpt mig klistra på kakpaketen till morgonens marknad. Och tittat på Ryhmä Hau förstås.

Skönt med helg ändå, även om jag nu jobbar halva dagen imorgon. Men nu ska jag fixa det sista inför imorgon och sen åker vi hem för att fira lite helg!

Som den julromantiker jag är börjar alla mina sparfunktioner, Instagram såsom Pinterest, vara väldigt julinspirerade. På ett sätt eller annat. En gillar ju helt klart allt som är myyyysigt. Och rött. Varför blir det alltid så att så fort julen närmar sig börjar en svärma för allt som är rött? Och stickat. Och ljus. Herregud så vi bränner starinljus just nu. Till och med Agnes säger varje gång vi sätter oss till matbordet att ljusen måste tändas.

Här är i alla fall det som sparats på min instagram under den senaste tiden.

Linda Lomelino har kanske gjort årets finaste kaka. Skulle jag vara lite mera pysslig skulle jag fixa en till jul. Men att pilla med de små husen och dekorera med kristyr skulle bli till… ingenting. Hehe. Men fint ändå!

Anna Kubel har stylat så snyggt med produkter från Marimekko. Så fin kombination av grönt och smutsiga pasteller.

Elin Kero är mästare på snygga bilder och den här ger ju en julkänsla om något. Stämningsfullt och fint. Får en att längta till snötäckta gator.

Jag skrev ju om mitt gråa sammetsdiadem i veckan. Det var den här bilden som fick mig att snabbt skynda mig dit. Både det röda och det smutsrosa är superfint, ångrar nästan att jag inte köpte dem också. Bild från Urban A.

Linda Lomelino har gjort det igen. Jag som älskar saffransbullar, men tycker att lussebullar är det absolut tråkigaste som finns, blev sugen på att testa dessa! Det här är mer på min nivå än tårtan.

Coola Elsa Billgren i second hand-kappa snyggt matchad med röda strumpbyxor och röd basker. Något som jag kanske inte skulle klä mig i (fast vem vet kanske det skulle funka?) men hon passar perfekt i det! Och det är just det som jag tycker är fint, att en kan samla inspiration från allt utan att det behöver vara ens stil.

Alexis Foreman skitsnygg i enkel vit tröja, lite smink och matta röda läppar. Är helt förälskad i färgen på läppstiftet. Har i och för sig flera redan, men det här har så himla fin nyans. Från NARS och heter Don’t Stop. Kanske får pysa till Stockmann nästa vecka och kolla om de har. Eller säljer de ens NARS?!

Elsa Billgrens bild igen. Blombutik plus Gamla stan plus Sofia med bebi lika med snygg bild. Ibland behöver jag inte mycket.

Och så avslutar vi med Sofia Woods matbild. Mannagrynsgröt på havremjölk med massa gott ovanpå. Kanske något att testa i helgen? Både Agnes och jag älskar mannagrynsgröt så det är vi ganska ofta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *