Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Vardagslivet

När det äntligen svänger

11 jan , 2019, 13.02 Jenna Matintupa

 

Det är fredag, jag mår äntligen bättre och den eviga huvudvärken och tröttheten börjar äntligen vara borta. Veckan har verkligen känts evighetslång men så plötsligt fredag och allt känns bättre igen! Solen lyser in här hemma vilket alltid gör att vår lägenhet känns extra fin. Det är fördelen och nackdelen med att ha stora fönster åt båda hållen. Är det soligt är lägenheten hur ljus och fin som helst, men är det mörkt och deppigt ute blir också hemmet väldigt mörkt. Men idag, bara ljust och fint!

Här kommer nu en lista om idag, hittad hos Elsa Billgren

Hur länge sov du idag?

Jag hade alarm på 07:35 och Agnes ropade mamma från sitt rum ganska exakt 07:34. Så då var det bara att börja vakna. Hon kom och kröp upp i vår säng och så låg vi och myste en stund. Hon är alltid så gullig på morgnarna, vill gosa, prata om ligga nära. Efter det gick morgonen lite mindre smidigare. Intressant hur barn märker på en att en har lite bråttom, för då plötslig är de så hiiiiimla långsamma. När vi väl kommit oss till dagis och jag hade bara ett par minuter på mig in och ut skulle hon förstås krypa överallt. Men som tur hann jag helt bra, hon var på gott humör och lämningen gick smooth.

Vad har du för planer?

Efter lämningen idag mötte jag upp J på vid rådgivningen för att andra kollen. Alla mina värden var bra, vi fick höra hjärtat slå för första gången efter ultraljud och all in all ett bra besök. Jag har också börjat känna lite rörelser vilket är mysigt. Har en tendens att bli paranoid att något inte stämmer när det är så länge sen vi var på ultraljud och såg livstecken, så det är skönt att nu få bekräftelse att allt är bra, plus att känna lite buffar nu som då. Efter det passade vi på att handla mat och så åkte jag hem medan J fortsatte på jobb. Har ätit lunch nu och fixat saker på datorn, plockat lite här hemma och om någon timma ska vi hämta Agnes från dagis. Ikväll blir det tacos, hockey och På Spåret. Ganska vanlig fredag hos oss!

Vad gör dig glad?

Solen som lyser, att bebisen mår bra, tulpaner, fastlagsbullar och roliga vårplaner. Att det är helg och jag får sova hur länge jag vill på söndag. Att vi efter nästan en hel vecka med tvätt, städ och plock börjar vi se ett slut på det.

Vad tänker du mest på just nu?

Allt som ska bli gjort under våren innan bebis kommer. Skola, jobb, rörrenovering och saker som stressar. Men försöker att inte lägga så mycket energi på sånt jag inte kan påverka utan ta en dag i taget. Funkar sådär, framförallt inte speciellt bra när jag legat hemma sjuk nu i veckan. Så mycket tid att älta saker då. Men jobbar på det!

Hur hoppas du att dagen avslutas?

Med att A är glad och nöjd hela kvällen, somnar i tid till På Spåret och ja. Vi får en lugn kväll. Typ så. Behöver inte mycket mer än så just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *