Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Graviditeten,Vardagslivet

Graviditeten andra gången

18 jan , 2019, 13.42 Jenna Matintupa

 

Fredag, solen tittar fram mellan molnen och jag har äntligen bra feelis i kroppen. Agnes har  inte visat några symtom på att bli sjuk så kanske vi börjar vara ute på the safe side nu (ta i trä osv, jinxade väl det nu…).

Idag hade jag första läkarbesöket under graviditeten. Skönt ändå att få gå och kolla allt efter att jag varit sjuk i början av veckan, tycker det varit lite väl lugnt i magen sen dess. Men all good in the hood! Antagligen lite lågt blodsocker på oss båda i och med att jag inte kunna äta så mycket de senaste dagarna. Eller så har babyn bara inte legat och sparkat på rätt sätt.

Så lugn mamma, nöjd och glad mamma. Det är verkligen stor skillnad på den här graviditeten och förra. Det är ju förstås självklart eftersom ingen är den ena lik, men lika förvånande oavsett. Förra gången när jag var i 18:e veckan märktes det knappt att jag var gravid, nu… Ja. Magen är större, jag har redan nu ont från och till i ryggen, ljumskarna och typ alla ligament en kan ha ont i. Känner att jag börjar vagga lite redan nu (antagligen p.g.a smärtorna) och bröstena har börjat läcka lite.

Men största skillnad är nog att jag har så svårt att slappna av i den graviditeten. Antar att det är missfallet som spökar. Är lika nervös varje gång jag ska på någon undersökning och tror alltid sekunden före att de kommer inte hitta hjärtljud eller säga att något inte stämmer. Försöker att inte låta min hjärna gå dit men det är såå svårt.

Nå nu har jag iallafall fått ännu bekräftat att det är som det ska, och kämpa för att hålla de paranoida tankarna borta tills ultraljudet om tre veckor! Så ska njuta av att vara preggers, ha fina gravidkläder som denna pastelliga kjol i min absoluta favoritfärg just nu.

Fredag är ju extra bra dag för fina blombuketter och är extra nöjd över den jag har här hemma just nu. Franska tulpaner, vallmo, ranunkel, anemoner (hittade idag!) och eukalyptus. Gillar kombinationen av olika rosa och orangea toner som blandar sig.

Lite annat nytt också denna vecka, till mig och babyn. Macarons för att fira fredag och ett nytt läpomada för att rädda min spruckna läppar. Vi har ju det mesta som behövs till den kommande ungen, men några enstaka ”egna” saker vill jag ändå hen ska få ha. Bodyn med gulligaste kragen, som jag i och för sig köpte förra veckan men ändå, plus ljuvligt fina trasor liewood. Tänker att de kan funka både som trasa och som filt i hetaste sommaren.

Det är lite knepigt att hitta bra filtar åt en sommarbaby, speciellt om det blir en lika varm sommar igen. Så än så länge är min plan tunna trasor, om ni inte har andra tips?

3 kommentarer

 1. Bettina skriver:

  Vi beställde filt åt sommarbebisen från Majahome/Homefun i Jakobstad. Man hittar dem på IG och FB. Fick välja bland underbara mjuka trikåtyger. Beställde också en vagngardin i samma 🙂.
  Hoppas för er skull att det blir en lite svalare sommar i år en senast! Huh!🥵

 2. Noris skriver:

  Hej!

  Kan du snälla lag i typ åv serie tell du följer opp graviditeten (eventuellt jämför skillnader å likhäitär med Agnes) på bloggen? Ja ääälskar å läs tåli ja. 🙂

  Hälsa famlijen åså hörs vi på sånda 🙂 <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *