Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

En helg på Agnes villkor och inläggsönskemål

25 feb , 2019, 09.50 Jenna Matintupa

 

Idag vaknade jag halv nio! Det var inte riktigt planerat men tydligen var både Agnes och jag trötta eftersom hon ännu också sov gott. Som tur hade vi lugn måndag och kunde bra äta frukost hemma. Sen ut i solskenet och iväg till dagis och jobb. Agnes var lite smågrinig men när hon insåg att en av hennes bästisar var tillbaka efter sportlovet blev det fart på ungen. Små barns relationer är så gulligt!

För min del ska det bli skönt att komma tillbaka till jobb och ha en kollega igen, märks snabbt att det blir lite ensamt här en är ensam. Även om jag aldrig är ensam mera eftersom jag har en typ som gör sig påmind med sparkar och buffar nu som då.

I helgen gjorde vi verkligen vårt bästa som föräldrar och faktiskt GJORDE saker med Agnes. Annars blir det lätt så att hon liksom hänger på det vi har lust med. Om det så är att ligga i soffan, gå på stan eller browsar inredningsbutiker. Men i helgen hade vi knappt på tv:n morgon- och dagtid (oftast blir det att slökolla mumin och nyhetsmorgon till typ 12…), åkte till Hoplop tillsammans, spelade memory och pusslade en himla massa.

Dessutom bakade vi tillsammans (Agnes och jag då) både fredag och söndag, städat skåp i hallen och fixat lite ny förvaring till leksakerna i Agnes rum. Vilket då infattade ett besök till Ikea… Avslutades med glass vilket först resulterade i hysterisk gråt på grund av att hon och jag inte hade samma, en strut och en kopp, men sen gick över till nöjd unge. All in all bra avslut!

 

Kanske vi tar veckorapport en annan dag? Eller skippar det. Händer ändå inte så mycket spännande känner jag. Jobb, vattengympa, rådgivning och kompishäng. Ganska öppen med andra ord! Våren skymtar runt hörnet även om det ryktas om att mars ska bli jättekall men det tycker jag vi kan välja att inte låtsas om! Fokuserar på de torra bara gatorna och solen som lyser istället. Sneakers och solglasögonen får åka fram.

Annars tänker jag att ni gärna skulle få dela med er av vad ni vill läsa om! Graviditeten? Tankar kring den? Vardagen? Mera inspirationsinlägg? Jag har en lista med grejer jag tänkt skriva om bland annat mina favoritkonton på Instagram och gravidstil andra gången men ni får förstås också gärna komma med önskemål och förslag!

2 kommentarer

  1. Lollo skriver:

    Jag älskar att läsa allt som har med graviditet att göra!! Typ vecka för vecka uppdateringar, förlossningsfunderingar å förberedelser, jämföra graviditet 1 å 2, hur ni förbereder för syskon.. ja ALLT 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *