Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Vardagslivet just nu

12 mar , 2019, 19.37 Jenna Matintupa

 

Ska försöka mig på att skriva av mig lite nu på kvällen för en gångs skull. Annars är det mest i metron till och från jobbet som jag hinner. Dock har Agnes redan hunnit klättra upp och ner ur famnen, bett mig hjälpa henne med byxorna och nu ska jag antagligen hjälpa henne med nya byxor (sensation, de kom på utan någons hjälp!)… Vad är den här grejen med att fast det är två föräldrar, och båda gör lika mycket, så kommer ungen ändå till mig med allt? Mamma kan du, mammaaaa, mammaaa, mammaaa. Fast pappa minst lika ofta är närmare och lika tillgänglig. Nå ska väl vara glad så länge jag duger. Kommer väl sakna det när jag är ointressant.

Helgen gick snabbt förbi. Sover som en kratta just nu så orkar inte riktigt göra något på helgerna. Dessutom har det varit väldigt intensivt på jobbet, och forsätter att vara, så är ganska trött när helgen väl kommer. Tacksamt att jobba deltid, även om det knappt märks eftersom jag ofta har så mycket de andra dagarna ändå. Vi hann iallafall ha gäster både lördagkväll och söndagseftermiddag, så helt isolerade har vi som tur inte varit.

Försöker blir bättre på att använda kameran, så här är lite bilder från senaste tiden. För någon vecka sen när blommorna ännu var fräscha och fina. Nu har hälften kastas och andra hälften har torkat men får ännu hänga med.

Något som jag äter i mängd och massor nu, mannagrynsgröt med smör och blåbärssylt. Besatt av det. Äter ofta det till lunch när jag är hemma, och nästan varje lördagsmorgon eftersom det också är en favorit hos Agnes.

Och så en bild från igår när jag passade på att fota magen i dagsljus när jag var hem och svängde för att byta om. Någon annan än jag som längtar efter att få skippa strumpbyxor och börja köra barbent? Jag är SÅ trött på strumpbyxor, och är ännu inte sugen på gravidbyxor heller… Har tre par men tycker alla liksom rasar ner. Tror att det har att göra med att jag är så kort att mudden över magen blir så lång. Kanske borde testa klippa av den lite eller liknande.

Den här veckan då? Ja den började inte speciellt bra. Sömnen har fortsatt vara orolig (men nu har jag köpt öronproppar så hoppas det ska hjälpa!) så kände mig allt annat än pigg och fräsch på måndagsmorgon. Kom till jobbet smått stressad och insåg att jag glömt bort kvällens möte… Så mitt på dagen fick jag åka hem och svänga för att fräscha upp mig och byta om. Och meddela mannen om att jag inte hinner hem för att fixa middag. Hade sagt åt Agnes att vi ses när hon kommer från dagis så hade såå dåligt samvete. Som tur hann jag ändå hem för att äta gröt och natta. Skippade också simningen idag, dels för att jag är så trött men också för att hänga med henne istället (och för att J inte ska behöva sköta allt två kvällar i rad, han är minst lika trött när jag ligger och sparkar honom nätterna igenom…).

Imorgon har vi morgonmöte så blir supertidig väckning, och sång + paket för J som fyller år. Frilans- och skoljobb torsdag, fredag och så helg igen! Har inbokat museidag och fika med Michaela, ser så framemot det. Agnes ska följa med vilket blir… spännande. Kan gå åt vilket håll som helst. Och så kanske vi ska flytta om lite tavlor och hänga upp nya här hemma bara J tar hem något att borra med.

Nu är det grötdags och snart nattning så slut på egentiden. Men lyckades få ihop ett väldigt lång inlägg så det var ju lyckat iallafall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *