Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Graviditeten

Gravid vecka 26 – Halsbränna, dålig sömn och aktiv baby

13 mar , 2019, 15.38 Jenna Matintupa

 

GRAVIDVECKA 26 (25+0)

62,5% avklarat och 105 dagar kvar av graviditeten.

MIN KROPP:

Jag har fortsatt på samma sätt som för två veckor sen. Smärtorna är bättre och får bara ont i bäckenet om jag t.ex. springer till bussen eller liknande. Så längre jag rör mig lugnt och normalt går det bra. Sammandragningar får jag nu som då, men inte speciellt ofta. Börjar verkligen känna mig STOR med jämna mellanrum. Provade en klänning igår som jag tänkte att kanske kanske skulle passa, men icke. Mannen skrattade och undrade vad jag egentligen trodde. Min enda tanke var att den är ju så fiiin och jag vill gärna använda den… Men senare i sommar sen.

Tungt att andas fortsätter jag ha. Ibland när jag sitter längre stunder känns det som det liksom tar stopp i lufttillförseln. Sen kan jag inte heller lägga mig ner för då får jag halsbränna… Så att, röra på sig funkar oftast bäst. Och ja, halsbrännan. Det är inte SÅ farlig, märker mest av den som ett tryck och ibland lite lite ont. Men ett par rennie per dag får jag nog i mig. Och att ligga ner i soffan på kvällarna är bara att glömma. Nätterna går bättre tack vare den äckliga mintsörjan jag tar en matsked av innan jag lägger mig. Det har hållit bort det så gott som helt och hållet. Men plågsamt är det inte ännu, så hoppas det hålls ungefär såhär.

SÅ HAR JAG TAGIT HAND OM MIG SJÄLV:

Försökt gå och sova så jag får mycket sömn? Det är ungefär det. Och har börjat ta receptfri medicin mot halsbränna varje kväll. Annars inte så mycket. Inte ställa så mycket krav på mig själv och acceptera att det känns tungt ibland. Som tur har det mesta känts lite lättare just nu så det är ju fint iallafall!

MITT MÅENDE:

Har fortsatt sova dåligt men igår köpte jag öronproppar så hoppas det ska bli lösningen på mitt sömnproblem! Förstås måste jag upp och kissa, och kanske gå på wc med Agnes, men det tar förhoppningsvis bort allt annat. Som att J snarkar. I och för sig hörde jag inte det inatt, men hade istället Agnes fötter i ansiktet från och till, och vakande ur obehagliga drömmar. Drömmarna är verkligen något som återkommer från förra graviditeten och inte är speciellt roligt. Verkliga, obehagliga drömmar som finns kvar även om jag vaknar. Minns att det var på samma sätt förra gången också.

VECKANS CRAVING:

Inget som jag jätte jätte sugen på men mannagrynsgröt äter jag en hel del av. Skulle kanske inte kalla det en craving men gott är det!

BEBISEN:

Hen är nu ungefär 30 cm lång och väger kring 800 gram. Vår är dock lite mindre än genomsnittet, precis som Agnes också var, men märks ändå att babyn börjar bli större. Främst i rörelserna. Hen blir så irriterad om jag när jag ska sova halvligger på magen, då börjar det härjas. Eller om jag sitter lite framåtböjt över t.ex. skrivbordet på jobbet eller bord överlag. Annars är det också en väldigt aktiv liten krabat som far runt, sparkar, buffar och slår från och till under hela dagen (och natten). Hoppas bara babyn får en vettigare dygnsrytm än var hen har nu för allt härj på natten och lite på förmiddagen uppskattas inte sen när babyn kommit ut…

Andra gravidrelaterade inlägg hittar ni här.

2 kommentarer

  1. Lollo skriver:

    Alltså halsbrännan… inte är den kul inte!!! Kämpa på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *