Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Kulturlördag med kompis och kiddo

17 mar , 2019, 23.42 Jenna Matintupa

 

Söndag och jag sitter i soffan och ser på tv med resten av familjen sover. Händer inte så ofta, men då jag var den som fick sovmorgon idag (plus tupplur på dagen) så är jag inte riktigt lika trött. Dessutom nattade jag ungen i över en timme så var i lite behov av egentid.

Dagen har vi spenderat hemma. Städat och tvättat lite (okej mer min man än jag…), lagat middag, målat och lekt med kiddo och undvikit snöyran ute. Men igår, då gav vi oss ut!

Hade faktiskt tänkt ställa in på morgonen eftersom jag var inne på ett dygn med migrän, men Agnes blev så sur så det var bara att bita ihop. Hade lovat att vi skulle åka till stan på tumis och gå på museum så det var bara att hålla sitt löfte. Så är det om en lovat en snart treåring något, nästintill omöjligt att bryta. Hon tyckte det var så himla roligt att få åka metro, spårvagn och vara i stan så det var värt huvudvärken!

Vi mötte upp Michaela för att gå och se Josef Frank-utställningen på Designmuseet. Hade tänkt gå och se den hur länge som helst men aldrig kommit mig iväg. Men så skickade Michaela och föreslog att vi skulle gå och se den eftersom de var sista helgen den visades. Och så värt! Så himla intressant och framförallt så mycket fint!

Vi konstaterade också att allt som Josef Frank skapade, inredde och ritade är väldigt trendigt just nu. Sisådär 100 år senare. Det stela, hårda, moderna är ute och nu ska det vara varmt, levande och naturligt. Skit i nyproducerat och gå crazy på Bukowskis och loppis istället ala Elsa Billgren. Typ. Och precis så originella som trender är så faller vi oss förstås i ledet. Men som vi sa, vad kan vi göra åt att det är så fint och de råkar vara trendigt, hehe!

Agnes tyckte iallafall det var ganska skoj att vara med och for runt runt hela tiden. Även om hon helst ville gå och fika… Efter att vi kramats Michaela hejdå mötte vi upp min kusin och moster en stund innan Agnes äntligen fick sin fika. Vi delade på en cheesecakebit och muminlimsa och ungen var hur nöjd som helst!

Jag fick dock nog äta upp dagens utfärd med värre migrän än någonsin när jag kom hem. Men efter panadol, tupplur och nackövningar kändes det lite bättre. Så all in all, värt lite plåga för egentid med Agnes där vi fick några härliga timmar (innan vi kom iväg var en annan femma… varför är det alltid så?).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *