Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Kalashelgen och jobbveckan

8 apr , 2019, 19.15 Jenna Matintupa

 

Oj så mörbultad jag kände mig när jag vaknade. Måndagsmorgonen slog till på allvar. Att det dessutom är grått och extra deppigt hjälper ju inte, och att jag har tusen saker att ta tag i. Mitt horoskop sade idag: ”Du är lite seg i starten den här måndagen. Du har problem med sömnen och sommartiden har ställt till det ännu värre för din del” (ja, jag läser mitt horoskop ibland) och kände att det var spot on. Men det kan ju alltid bli bättre! Och har en lugn kväll framför mig så värre kunde det vara.

Förra veckan gick förbi så snabbt att jag hann knappt blinka. Våren är fullsmockat med evenemang på jobbet så största delen av veckorna går åt till det. Slutet av förra veckan fixade vi inför helgen, var och planerade vårt nya wc och badrum (!) och så var det då kalas på lördag! Jag bakade tårta fram till halv tolv på fredagskvällen. Vad är grejen med att de alltid tar tusen timmar längre än planerat? Nå som tur lyckades det efter många om och men, och på lördagen behövde vi bara städa det sista och ställa i ordning. Jag satte på mig festkläderna en halv minut innan första gästerna ringde på dörren hehe. Agnes var så spänd och nervös, kan hända att det här va en av de bästa dagarna i hennes liv hittills. Hon njöt så av att ha förstås främst alla sina kusiner där, men också av att få presenter, sång och hela faderullan. En väldigt nöjd treåring med andra ord! Allt gick som på räls och kände att vi hade satt en rimlig ambitionsnivå. Tårta, kokosbollar och frukt. Helt tillräckligt!

Igår var vi alla ganska trötta och sega. Vi hade gäster hela dagen, var ute i parken, fixade plats för alla födelsedagspresenter och umgicks med farmor. Agnes var väldigt nöjd över att ha extra många som underhöll henne men det märktes att hon också var trött när hon nästan somnade vid middagen. Och sov till halv nio när jag väckte henne idag! Som tur förde farmor till dagis så jag kunde skynda iväg till jobbet. Som sagt, lite trötta.

Blommigt, rosa och vårigt blev lite av temat på kalaset. 

Tänkte igår att ”oj så skönt det ska bli med ledig helg nästa vecka”, men så insåg jag att glömde att jag jobbar i helgen. Men innan dess ska jag försöka köra lite lugnare tempo. Och så får jag vila extra mycket veckan efter när det är påsk och långhelg.

Idag har jag varit en typisk måndag. Gick igenom vad som behöver göras i veckan, planerat och svarat på en hel massa mail. Imorgon blir ungefär likadan och så ska jag simma som alltid. Håller på med material till ett evenemang vi har om några veckor som snart ska skickas till tryck så det är mycket småpetas med det. På onsdag har jag styrelsemöte på kvällen.

Torsdag har jag frilansdag och måste skriva skolarbete. Samma sak på fredag, förutom att jag då också ska till rådgivningen. Och så på lördag ordnar vi påskpysselevenemang på jobbet (Det är gratis och det finns ännu plats så har du barn och bor i huvudstadsregionen KOM!). Agnes ska också få komma med och göra påskpyssel. Och på söndag tar jag helg för en heeel dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *