Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning

Vi ska flytta…

9 apr , 2019, 15.30 Jenna Matintupa

 

… Men inte för alltid. I sommar är det dags för vår lägenhet att genomgå en grundlig rörrenovering vilket gör att vi inte kan bo här på tio veckor. Från och med början av juni till början av september. Vi kommer få ett helt ny wc och helt nytt badrum. Det är ju förstås helt roligt, men att behöva flytta ut har hittills inte varit speciellt skoj. Framförallt när vi lyckades timea babyns ankomst två veckor efter att remonten börjat…

Fördelen med att detta händer nu på sommaren, är ju att vi inte kommer behöva hyra en lägenhet. Och att Agnes kan vara borta från dagis, jag är föräldraledig och J får semester och pappaledigt. Men var ska vi bo då? Jo, i Österbotten! Agnes och jag kommer att flytta upp till Malax i början av juni och stanna till början av september. Detta betyder alltså också att så länge babyn stannar inne så länge som den ska, kommer jag föda i Vasa istället för här i södra Finland. Har haft en del ångest om det i början, men nu har jag landat i att det blir bra.

Dock är jag nog liite stressad över att hen ska titta ut innan midsommar, för då är mannen ännu och jobbar i Södra Finland. Han får semester från midsommar (och babyn är beräknad några dagar efter midsommar) så om babyn får för sig att komma ut tidigare kan det bli lite bråttom för J att hinna upp, framförallt i och med när jag tidigare haft en väldigt snabb förlossning. Men vi håller tummarna att ungen stannar in till midsommar. Mannens bror gifter sig dessutom helgen före midsommar och det vill vi (eller det blir ju jag då) inte missa heller!

Inspirationsbilder från min pinterestmapp.

Utöver den lilla stressen med att föda barn och få med alla nödvändigheter för tre månader upp, så får vi ju planera nytt wc och badrum! I fredags var vi och kollade och planerade material och inredning. Här ovan ser ni lite inspirationsbilder som jag kollat på innan (och konsulterat med J förstås!), men det är lite missvisande. Det som vi tar med från bilderna är främst golvet. Det vill säga svartvitt kakel. På väggarna är tanken större kakelplattor i vitt. I badrummet tänker vi lite större plattor på golvet, och i wc:n lite mindre eftersom wc:n är väldigt liten. Skåpen blir vita i wc:n och ekfärgade i badrummet. Om offerten relativt kompatibel med det som är budgeterat vill säga. Om det blir jättemycket dyrare måste vi kanske fundera om.

Så inte så lantligt som på bilderna, utan mera modernt och stilrent för att matcha resten av vår lägenhet. Sen får vi se vad planerarna säger när de kommer för att gå igenom allt om drygt en månad. Så inget är spikat ännu, men någonstans måste vi ju börja iallafall! Mycket som ska klaffa ännu innan det börjar i juni… Men resultatet ser vi först i september.

Innan dess blir det packa sommarväskan för tre månader i Österbotten, istället för några veckor som vi kanske annars skulle ha gjort. Som tur får vi hus till vårt förfogande, och kan åka iväg till landet och skären när andan faller in. Så det blir åtminstone skönt att ha allt sånt nära! Men tror nog jag kommer få lite ledsamt efter hemmet under tiden, och kommer vara så sjukt att istället för att komma hem med en nyföding kommer vi komma med en två månaders baby. Blir pang på vardagen när vi kommer tillbaka i september med dagis, mannen på jobb och jag hemma med baby. Minst sagt spännande.

Men som sagt innan dess, tre månader i Malax med gemensam semester för hela familjen på sju veckor (!). Så om ni vill hänga med oss under sommaren vet ni var ni hittar oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *