Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Lördagsrapport från soffan

13 apr , 2019, 23.26 Jenna Matintupa

 

Äntligen: Har jag jobbat färdigt för den här veckan. Även om det var en riktigt roligt jobbdag med härliga kollegor, allt gick som smort och Agnes skötte sig exemplariskt (hon var med mig på jobbet idag) så börjar jag känna av graviditeten mer och mer nu. Vanliga kontorsdagar går bra när jag mest sitter, men märker att dagar med evenemang blir tyngre. Hade SÅ ont i ryggen och magen när vi kom hem. Som tur känns det bättre nu efter vila på soffan.

Den här veckan: Har gått extremt snabbt. Agnes har upptäckt sin cykel igen och tycker äntligen att den är rolig, så nu vill hon gärna cykla överallt. Måste bara höja sitsen lite så passar den bättre. Cykeln är lite vind och sned (hittade den på facebookloppis för fem euro förra året) men fungerar ändå perfekt för ändamålet.

Annars har jag jobbat på som vanligt. Simningen blir skönare och skönare. I tisdags upplevde jag för första gången att jag kände mig stark, sån skön känsla! I fredags var jag som sagt till rådgivningen på koll. Alla mina värden är strålande och babyn verkar må finfint. Även om graviditeten är fysiskt påfrestande nu som då, så annars min kropp bra på att vara gravid. Eller den värkar iallafall må bra i graviditeten. Alltid något! Och nu syns magen i alla kläder jag äger, börjar vara svårt att missa.

I fredags hämtade jag lite tidigare från dagis och så åkte vi till Iso Omena för att handla. Agnes har växt ur alla sin skor och behövde nya finskor, som hon skulle få välja själv. Blev glittriga, inte så förvånade hehe. Hon var så duktig när hon betalde med sina egna födelsedagspengar och allt. Herregud så stor hon börjar bli ändå! När vi kom hem sprang hon genom hela lägenheten för att se om skorna var lika snabba som hennes sneakers, gullis.

I min materiella önskelista: Åh så mycket jag är sugen på nu. Så är det väl alltid på våren? Förutom världens snyggaste väska och jacka från Marimekko som är waaaay over my budget förtillfället så skulle jag gärna sätta pengarna på mig själv. Känner att jag skulle behöva minst en timmes preggomassage, en ordentlig ansiktsbehandling och pedikyr. Sånt som en aldrig ger sig själv förstås. Nå, en kan väl drömma!

Snart: Är påsken här och det ska bli skönt med några extra dagar ledigt. I och för sig brukar de alltid bli ganska stressigt när vi åker upp till Österbotten eftersom det är så många som vi ska hinna träffa, men ska försöka ta det lite lugnt också.

Kom ihåg: Att rösta imorgon om ni ännu inte gjort det!! Sannfinländarna ska inte få bli vinnare i det här valet, därför är det viktigt att alla som kan rösta går och röstar. Helst så grönt som möjligt!

Imorgon: Ska vi rösta förstås. Vi har som tradition att alltid rösta på valdagen om vi kan. Också viktigt att ta med Agnes och lära henne om hur viktigt det är. Hon hoppas på att det finns roliga saker att leka med dit vi ska gå och rösta imorgon, tror tyvärr hon kommer bli besviken. Men får väl gå via någon park efteråt. Sen ska vi självklart ha valvaka på kvällen. Utöver det ska jag vila och låta kroppen återhämta sig lite efter lördagens jobb.

Just nu: Ser jag på serier ensam i soffan medan ungen sover och mannen har kompisdag. Ska gå och lägga mig snart eftersom jag ändå kommer vakna tusen gånger av värk i arma och ben, så lika bra att ha så lång natt som möjligt framför sig. Men så svårt att komma upp från soffan för att tvätta ansiktet… Ja, och slita sig från tv:n.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *