Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Inleder veckan med vårinspiration

16 apr , 2019, 17.04 Jenna Matintupa

 

Ny vecka! Glömde lägga upp det här igår på grund av så mycket fokus att få Agnes i säng så vi kunde få se på GoT. Men nu kom jag på att det låg i utkastet så här kommer det. Den här veckan jobbar jag bara två dagar, fast har en del att göra så gissar det blir lite småpill imorgon ännu. Men sen bär det av till Österbotten på torsdag för lite påskledigt! Ska bli skönt att vara ledig och ladda inför nästa vecka, för den kommer bli minst sagt tuff (och rolig!). Men så är det alltid inför stora evenemang.

Ska försöka (notera, försöka…) att chilla med slösurfet, efter lite inspiration i dagens Billgren Wood, under påsken och ta med något att läsa istället. Barnet kommer ändå antagligen ha fullt upp med kusinlek och mor- och farföräldrar så kanske jag till och med hinner läsa lite! Hoppas bara dagens vårvärme följer med upp på torsdag så kanske en till och med kan sitta ute på gården?

För nu är verkligen våren här, även om temperaturen luras lite ibland. Och precis som alltid ökar inspiration för varje vårdag som går. Vill plötsligt förnya garderoben, renovera hemma, åka till fina ställen och göra allt annat än bara vardagsrumban. Sen att kalendern är fullbokad med jobb och program och flyttplaner… Så allt sånt får vänta till sommaren. Men min Instagram fylls av inspirerande bilder, så tänkte vi tar en titt på det!

Johanna Bradford lade upp den här bilden från Hotell Pigalle i Göteborg. Har sånt extremt sug efter att åka till västkusten eller typ Köpenhamn. En av mina närmsta vänner bor i Köpenhamn just nu och skulle så gärna åka och hälsa på. Men tid och pengar räcker inte riktigt till just nu, plus att jag inte vill flyga. Men sen kanske när bebisen är ute och så kanske en kunde ta båten + tåget och åka för att hälsa på?! Eller mötas någonstans mellan Helsingfors och Köpenhamn, typ Göteborg hehe.

Blair Eadie tar de mest färgsprakande och härliga outfitbilder. Älskar hennes flöde och hennes kreativa sätt att få ihop snygga bilder och färger. Dessutom är jag helt besatt av syrenlila just nu. Kanske vårens trendigaste färg? Klänningen är kanske det drömmigaste jag sett.

Annan sak som jag drömmer om just nu är härliga, lite annorlunda vita skjortor och blusar av olika slag. Den här som Sofia Wood har på sig är såå fin. Dock skulle jag doppa ärmarna i alla tänkbara saker så kanske inte det mest praktiska plagget för mig. Men fint ändå!

Som jag skrev tidigare är jag kär i den här Marimekkojackan och den här kombon vore inte helt fel nu när vi ännu inte riktigt kommit in i vårvärmen. Passligt färgglatt för mig också hehe. Annars är den ju en fin detalj i hallen om inte annat. Här hos Sini.

Mitt nya fritidsintresse är att slöskrolla på Bukowskis. Drömmen vore att hitta en soffa i den här stilen för ett relativt överkomligt pris till vårt framtida hem. Eller göra som med denna, och klä om en gammal en i något härligt svenskt tenn-tyg. Bilden från Bang Interiors konto.

Vem längtar inte efter sånt här? Bara små sommarben och blommor i full blom. Har en dröm om att så en massa massa blommor och låta dem växa vilt på landet. Problemet är bara vilken sort, var vi skulle strö ut dem och hur en får dem att överleva… Det här är Anna Kubels bild. Hon verkar ha lyckats med det omöjliga. Plus har århundradets finaste kläder på barnet!

Pratar hela tiden om sen i vårt framtida hem. Men ja, just nu finns det inte så mycket utrymme att göra mycket nytt i vår nuvarande, så planera går till nästa då istället. Även om den inte ens exciterar eller är aktuell ännu. Elin Wallin lade upp den här bilden för ett tag sen och älskar kombon av väggfärgen, drinkvagnen och den moderna planschen på väggen. Perfekt kombo av nytt och gammalt. Dessutom älskar jag den smutsrosa färgen.

Mokkasin-Sofia illustrerar det jag längtar efter mycket just nu (bara orken skulle finnas). Middag med bästa vänner, gärna i det där huset vi inte har då hehe. Men på påskhelgen kommer jag iallafall få både familjemiddagar och träffa mina närmsta vänner så där är alltid något! Men hur ljuvligt ser inte det här ut? Älskar dukningen, ett stort bord som får vara mittpunkt och växtdetaljerna runt om i rummet. Som sagt, nästa hem.

2 kommentarer

  1. Michaela skriver:

    Åh, Göteborg <3 Pigalle är det drömmigaste hotellet med den godaste frukosten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *