Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

… Och den ljusnande framtid är vår.

1 maj , 2019, 11.13 Jenna Matintupa

 

Sjung om studentens lyckliga dag… Glad valborg och första maj! Här har ekat tyst sen förra veckan. Det var rusning på jobbet inför vårt 120 årsjubileum så hann inte med mycket annat. Och på söndag efter en lång men lyckad lördag så däckade jag i förkylning. Länge sen jag varit så förkyld. Så början av veckan har jag mest legat och försökt återhämta mig. Som tur mår jag bättre nu, även om rösten inte är helt återställd ännu. Och en vill ju inte vara sjuk när det är vappen!

Lördagen var tung för en gravid i vecka 32, men SÅ värt det ändå. En fin dag med massa värme, kvinnokraft och fint program. Tror jag ska skriva mer om det senare. 

Men åter till nutid. Jag älskar älskar valborg och tycker det kanske är den bästa högtiden på året. Antar att det är för att det är en så fin och glad dag, våren är här och det är så härlig stämning. Vi firade inte så mycket i år. Det blir lite svårare med heltidsjobb och småbarn, men helt ofirat går ju inte för sig.

Så efter jobb, hämt på dagis och snabb middag hemma så åkte vi till våra vänner som hade inflyttningsfest. Hann träffa och prata med nästan alla som jag missade när de ordnades babyshower hos dem i lördags i och med att jag jobbade. Och Agnes tyckte också det var superskoj och ville absolut inte åka hem halv nio. Antagligen för att det fanns (i hennes värld) obegränsat med popcorn och godis. Sånt som annars inte brukar finnas hemma, så hon passade på när det bjöds hehe.

J måste jobba lite idag så just nu är vi på tumis hemma. Agnes har spenderat morgonen med att klippa och har nu övergått till modellera medan jag passar på att blogga. Och tittar på sändningen från Vårdberget igår eftersom vi skippade att åka till Havis Amanda i år i och med att vi hade andra planer. Nu ska vi ge oss ut på cykelutfärd till butiken för att hämta ut paket och köpa lite till dagens program. På eftermiddagen ska vi och hänga med familjen, grilla och fira första maj. Agnes är väldigt taggad på att få hänga med sina kusiner och väntar på att det är dags att åka.

Så nu ska jag hjälpa A städa bort modellera och så vi ge oss ut för att hinna med allt, hoppas ni också får fira lite dag (om ni vill förstås!).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *