Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Graviditeten,Vardagslivet

En helgförmiddag med längtan

25 maj , 2019, 12.06 Jenna Matintupa

 

Lördagsförmiddag och jag sitter med en tekopp och läser/surfar medan Agnes stökar runt. Hon klipper ena sekunden, dansar, leker i sitt rum, tjatar om att få smörja solkräm och tar hand om sina dockor. Har bävat för den här helgen. J är i Österbotten på sin brors svensexa och jag har varit sjukt stressad över att han är nästan 400 km bort och babyn ska få för sig att komma ut. Igår hade jag för första gången någon sorts känsla av förvärrar men är osäker om de var helt på riktigt eller bara något jag stressat fram. Idag mår jag som tur bra och min föräldrar är snart här för att hålla Agnes och mig sällskap.

Den här veckan har varit en typisk första semesterveckan. Har varit dödstrött och helst velat sova dygnet runt. Jobbkrabbis plus höggravid gör att en måste sova minst halva dygnet tydligen. Värmen i början av veckan bidrog säkert också. Njuter ganska mycket av de svalare vädret just nu om vi säger så… Hoppas iallafall att jag är lite piggare och orkar ta ut de sista av stan och ensamtiden innan vi åker till Österbotten och Ahgnes får sommarlov. Låg inatt och stressade över att jag packat alldeles för lite och att inget kommer ha rum i bilen när vi åker upp. Men som tur har vi ännu två veckor på oss att packa och fixa det sista. Allt löser sig, det brukar det oftast göra. Och att jag stressar om det på nätterna hjälper verkligen inte. Istället njuter jag av allt som blommar här, och hoppas på att Österbotten är så pass mycket efter att det börjar blomma där just passligt tills vi flyttar upp.

Nästa vecka är maj slut och det känns som om allt kommer närmare. Och det snabbt. Just nu längtar jag efter att få ligga i en trädgård med liten bebis i famnen. Att kunna ha på mig den vita klänningen från förra året (första bilden) igen. Att ställa till med fest för lilla bebisen. Att Agnes äntligen ska få umgås med hen och inte bara leka lekar genom magen, vilket i och för sig också är gulligt. Jag längtar efter ett glas bubbel. Efter att äta grillad oxfilé med riktigt gott glas rött till. Att vi ska få hänga på bryggan i skuggan. Att få gå på sommarbröllop.

Men mest av allt längtar jag nog efter att bebisen ska komma ut och allt går bra. Slippa rädslan över att något ska gå snett. Varje dag är en dag närmare. 32 dagar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *