Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Gravidgnäll och sommarinspiration från Instagram

27 maj , 2019, 11.44 Jenna Matintupa

 

Måndag och sista veckan i maj. Sista veckan innan Agnes får sommarlov och sista veckan av min egentid. Ska passa på att sova en massa mitt på dagen, träffa vänner och läsa så mycket jag hinner. Risken finns att när jag väl är hemma med A blir det inte mycket av den varan. Då ska det plötsligt göras en himla massa… Höggravid eller ej. Idag känner jag mig SÅ trött på att vara gravid. Har varit konstant trött i över en vecka nu och börjar bli så fed up på det. Trött på att vara trött, vilken ironi. Känner mig grinig, irriterad och bara blä. Orkar inte göra något hemma utan ser på tusen avsnitt av någon halvdålig serie för att sen ge upp och sova i typ tre timmar. Och känslan av att det är en månad kvar. Mmmm myser… inte så mycket.

Äh nu har jag fått lite gnäll ut ur kroppen och ska sluta ösa ut allt här (för en stund åtminstone!). Den här veckan har jag som tur inte speciellt mycket inplanerat. Någon träff där, en ledig dag med Agnes (kristi flygare som jag heelt glömt!) och en jobbgrej. Så inget speciellt att blogga om med andra ord. Istället tänkte jag vi kunde titta på vad jag sparat på Instagram.

När en är ledig finns det en hel del tid att skrolla sociala medier. Jag sparar på Instagram, och pinnar på Pinterest, som aldrig förr. Det finns så mycket fint nu när sommaren ligger runt hörnet. Och jag drömmer om allt från god mat jag just nu inte kan äta till husdrömmar och sommarfester. Allt förutom att ligga hemma och stirra i taket med andra ord hehe. Veckan före lönedag plus min trötthet gör att det finns inte speciellt mycket skoj att göra. Och med skoj menar jag hänga på stan. Eller gå ut på lunch eller sånt. Jaja, sa ju jag skulle sluta gnälla. Nu tittar vi på fina bilder istället!

Ellen Dixdotter lade upp den här i veckan och vem får inte extremt längt till sommaren av den här bilden? Blomsteräng plus blå himmel plus ruffsigt barnhår. Ellen är överlag en mästare på snygga bilder så hennes flöde är så gott som alltid en fröjd för ögat.

Som jag nämt tidigare är jag verkligen inne på hus just nu. Och i det ska det helst också ingå en drömmig lummig trädgård. Det kommer ju inte precis på köpet med ett nybyggt hus, men med gamla hus kanske en har tur. Rottingmöbler syns överallt just nu och med god tur kan en fynda i riktigt bra skick på loppis. Eller gå till Ikea för nyproducerad version. Här i Emma Johanssons trädgård bockas typ alla mina önskemål av. 100 % dröm!

Bästa Karin Lindroos i cool outfit med trench, helsvart och silverskor i kombo med bästa just nu: Rabarber! Mamma hämtade ner nästan tre kg rabarber till oss i helgen. Så igår gjorde jag rabarbersylt och rabarber- och hallonmousse. Innan vi åker upp tänkte jag ännu hinna göra rabarberpaj och kanske till och med rabarbersaft. Älskar rabarber!

Vi ska förhoppningsvis ställa till med dop i sommar och det här såg ut som en ganska perfekt festbuffé. Kanske minus några kaksorter och lägga till en tårta men annars riktigt fint. Också fint med ballonger och murgröna. Bild från Granit.

Jag tycker att allt som är ljust, naturligt och naturnära är fint just nu. Både när det kommer till inredning och till kläder. Lite tokigt när min garderob innehåller majoriteten mörka plagg. Antar att det har att göra med ljuset ute och att en alltid suktar efter ljusa plagg för att matcha årstiden eller något. Vem vet. Emily Slotte är hur som helst spot on med sina ljuvliga byxor, t-shirt och gröna sandaler som gör sig jättefint till hennes ljusa hår.

Alltså ursäkta mig men hur gott ser inte det här ut? Sofia Wood är som bekant expert på enkla men smarriga recept och det här tror jag inte är något undantag. Vattenmelon, fetaost, mynta, chili, citron och rädisor. Så fort bebin är ute och jag kan äta rädisor igen ska jag laga detta!

På tal om Sofia Wood, och Elsa Billgren. I förra veckans Billgren Wood hade de skönhetstema och det var ett så bra avsnitt. Älskar deras podd och älskar allt smink och hudvård som fokuserar på naturligt, fräscht och glow. Dessutom är deras hår också väldigt mycket goals.

Tillbaka till inredning och hus. Mina absolut bästa inredningstidning Plaza Interiör hade en den här fina lägenhet i sitt senaste nummer. Dubbeldörrar, fin grå färg på väggarna, naturmaterial, fin inredning och så vidare. Mycket fint på en och samma bild. Och lägenhet.

Sist ut lite gullig sommarinspiration för Agnes. Så fin kombo av stövlar, ljusrosa stickat och blommigt. Det och finaste blomman som finns, pion. Anna Kubel är som alltid mästare på att lyckas med snygga bilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *