Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Graviditeten

Min typ av gravidfotografering

28 maj , 2019, 17.20 Jenna Matintupa

 

Ni vet när en hela tiden säger ”imorgon ska jag dammsuga” eller ”imorgon ska jag byta i sängen” och så vidare? Ja ni vet vad jag menar. Idag var den dagen, och har jag gjort det? Nej. Efter att jag fört Agnes till dagis åkte jag hem för att fixa mig och byta om. Vidare in till stan för en grej med bokklubben och så lunch. Passade på att hämta Agnes när jag ändå kom från stan så när vi steg in genom dörren hemma vid tre var jag helt slut. Har legat på soffan tills nu. Att städa hemma ligger inte högt på prioriteringslistan… Och snart måste jag börja med middagen och efter det är antagligen den lilla energi jag laddat upp slut igen. Livet livet just nu.

Men annars så! Imorgon har jag en helt oplanerad dag så då kanske jag får något gjort hemma. Eller så vilar jag hela dagen. Jag har som tur kommit till det skedet att jag inte känner skuld över att inte göra något hemma, eller bara vila bort dagen. Jag får ju faktiskt betalt för att göra just det nu. Att ta hand om mig själv i väntan på babyn. Och om det betyder att ligga i soffan, sova tre timmar och se på serier, ja då är det så. Men ibland mår en faktiskt bra av att ha det städat runt sig. Ju sunkigare det blir hemma desto sunkigare känner jag mig. Så tror bestämt att jag iallafall försöka fixa det lite trevligare hemma imorgon.

Igår kom min kusin Anna hit för att hänga. Vi passade på att gå ut för att ta lite bilder. Hon studerar nämligen foto och klipp så nu som då har vi lite fotosessioner. Jag ville ha lite bilder till veckans graviduppdatering och så hade jag efter en jakt på syrener sett en plats som jag tänkte kunde göra sig bra på bild. Så vi traskade dit och knäppte lite bilder.

Vi hann få en hel del bilder tagna på en kort stund och vips så hade det blivit en gravidfotografering. Som jag skrev på instastories igår så har jag alltid tyckt att gravidfotograferingar inte är min grej. Känns alldeles för onaturligt och fixat för mig. Jag är överlag väldigt obekväm med att vara med på bild. Men med Anna bakom kameran och en lite mer naturlig och ”jag” look, dvs min vardagliga sminkning och enkel outfit, blev jag riktigt nöjd!

Tips tips om ni vill föreviga graviditeten med en fotograf men inte känner er hemma i långklänningar med tyll och spets, massa fix och så utan hellre vill ha något enkelt, naturligt och modernt: kontakta Anna! Hon tar super fina bilder.

Så varsågod, en bildbomb med bilder på… mig själv haha. Har en hel hög med dem så om ni vill se flera hojta till! Vi tog SÅ många fina!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *