Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Lista om den kommande sommaren

1 jun , 2019, 09.15 Jenna Matintupa

 

Hur ser dina planer ut för sommaren?

Planen för den här sommaren är egentligen ganska frånvarande. Har egentligen inte planerat något. Vi flyttar upp till Österbotten om en vecka. Ska gå på bröllop och sen föda barn. Och där tar planerna slut. Tanken är väl att mest hänga med lilla familjen och lära känna vår nya typ, ligga i skuggan vid havet, ta det lugnt och ta dagen som den kommer. Så alltså planen är att inte ha någon plan.

Vad dricker och äter du i sommar?

Rödvin och bubbel. Som jag saknar det just nu! Och sen grillat förstås. Någon nötbiff, färsk fisk, kräftor, sillar, nypotatis. Klassisk sommarmat med andra ord. Och förstås allt som jag inte kunnat äta de senaste nio månaderna.

Vad ska du läsa i sommar?

Oj om ni bara visste hur mycket jag ska läsa i sommar. En himla himla massa. Mer än någonsin tidigare skulle jag säga. Jag ska återkomma till det här snart…

Vilket är ditt favoritplagg för sommaren?

Klänning. Alla andra klädesplagg är egentligen överskattade. Gärna så flowiga och svala som möjligt.

 Vilken är din bästa sommarfrukost?

 Färska jordgubbar med yoghurt och lite rörsocker på. Alltid lite socker på. Det med någon god limpa, prästost och rädisor på. Och en kopp te till. Detta sittandes i fönstret på landet med utsikt över trädgården och med sommarprat på radion.

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?

Jag tror på något sätt att jag kommer minnas den som ganska tung och kämpig på grund av alla omställningar. Men hoppas förstås att jag kommer minnas den som mysig och idyllisk. Vill inte riktigt lägga för höga förhoppningar på sommaren för att jag vet jag kommer bli så besviken då. Och med alla hormoner som kommer rusa i kroppen finns det risk för att om jag föreställer mig att det ska vara på ett visst sätt kan det blir ett ganska hårt slag när det inte blir så. I sommar är mitt mål att vara så ödmjuk som möjligt. Mot andra förstås men främst mot mig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *