Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg

Alfons dop

28 aug , 2019, 00.19 Jenna Matintupa

 

Medan jag väntar på att mannen ska läsa igenom förlossningsberättelsen ifall jag skrivit något som inte stämmer, så tänkte jag vi kunde titta på dopet istället!

Dopet följde ganska samma linje som Agnes dop. Vi ordande dopet på svärföräldrarnas landstället första helgen i augusti. Alfons hade inte ens hunnit bli fyra veckor, men för att få det att passa ihop med allas scheman under sommaren tog vi det då alla ännu var lediga. Surt nog missade vi de varmaste dagarna och lyckades få en med ganska kall vind men det blev lyckat ändå!

Festen blev riktigt fin. Temat för dopet var naturen. Hade fixat med olika buketter med blommor i olika färger. Rönnbladskransar till Alfons och Agnes och lite rönnblad här och där. Vi hade ceremonin ute i trädgården mellan äppelträden. En ganska enkel ceremoni med tal om blommor och växter. Hans gudmor och pappa sjöng och spelade Uti vår hage och allt var intimt och avslappnat. Alfons blev på lite sur under ceremonin eftersom han blev lite kall, men efter att ha fått på sig mössa och en filt runt sig somnade han gott i gudmors famn.

Efter ceremonin och skumpa i trädgården gick vi in för att äta. Jag hade fixat maten med lite hjälp. En laxtårta, melonsallad, svärmors currysiksnittar, en jordgubbstårta, limebiskvier och mammas äppelrutor. Vi åt, öppnade presenter och umgicks. Tjugo vuxna och sex barn. Precis så livligt som det lätt blir, men mysigt ändå. Alfons har en stor familj runt sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *