Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Agnes outfits,Alla inlägg,Tips

Kläder åt en växande treåring

28 sep , 2019, 14.53 Jenna Matintupa

 

Tycker det enda jag gör just nu är köper nya kläder och skor till Agnes. Är det bara hos oss eller växer de i den här åldern mycket? Vi hinner bara börja på en ny skostorlek så är skorna för små. Eller så behövs det en ny halare. I och för sig ska vi vara ganska tacksamma eftersom Agnes hittills haft samma storlek väldigt länge. 92/98 har gått länge och det är först på nu som vi övergått till 104.

Så sen vi kom tillbaka hem har jag gått igenom hennes kläder och successivt märkt vilka som passar och inte. Ytterkläder är nu det som vi behövt uppdatera mest. Ännu skulle vi behöva köpa ett ylleunderställ och vinterskor men det får nog vänta tills det blir lite kallare.

Jacka från Cubus, skor och mössa från Zara.
Sydväst, handskar och fleecehalare från Kuling. Gummistövlar från Kavat.

Det här har tillkommit den senare tiden. Jackan köpte vi igår när hennes bombers dragkedja gick sönder. Hon valde den själv men måste nog säga att det skulle lika bra ha kunnat välja den själv. Skor och mössa har hon haft de senaste veckorna på dagis och funkar både nu och då det blir lite kallare.
Fleecehalare är det bästa plagget som finns! Perfekt under både skalhalare och regnkläder men också under vinterhalaren när det är riktigt kallt. Eller bara som den är om det behövs något lite varmare på snabbt. Tidigare hade Agnes en från Mini Rodini som hon använde i två år (!) men nu får den vänta på Alfons. Nu köpte jag den här från Kuling på babyshop. Regnhandskar och sydväst från samma märke. Gummistövlarna är från Kavat som är mitt all time favoritmärke när det kommer till skor.

Så Agnes är nästan helt kittad och redo för den här säsongen! Sen återstår det bara att se hur länge det tar innan hon växer ur det här…

En kommentar

  1. Christina skriver:

    Åh, det finns så mycket fina barnkläder. Har bestämt att jag ska försöka satsa på bra utekläder åt E, för det är ju så mycket roligare att vara ute då. Som tur är det ju inte aktuellt förrän nästa höst att börja fundera på mer tåliga kläder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *