Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Tips

Tipstisdag

1 okt , 2019, 13.47 Jenna Matintupa

 

Alfons sover och dags för tipstisdag!

I doppresent av oss fick Alfons boken Aldrig har jag sett av Lena Sjöberg. Det är kanske en av de finaste böckerna jag sett på länge. Illustrationerna är ljuvliga. Men dikterna är minst lika bra. Perfekt gåva! Det finns dessutom fler böcker i samma stil av Lena Sjöberg som är minst lika fina, tror det får bli julklapp åt Alfons i år.

Jag har just nu en liten förälskelse rim- och poesiböcker för barn. Känns som en fin kontrast till alla Ingrid och Ivar böcker där texterna är under all kritik (går dock hem hos oss ännu..). Och jag verkar inte vara enda som är inne på samma linje eftersom det kommit ut flera såna böcker den senaste tiden. Fint att vi ger barnen möjlighet att utvecklas genom böcker istället för böcker där texterna är skrivna i bebisspråk.

Min kompis Michaela har gjort en fenomenal webbserie om stress, prestationskrav och vilka förödande konsekvenser dessa kan få i längden. I den får vi följa fem unga kvinnors liv under en period och de svårigheter de möter i livet. Där nämnare för alla är samma: att vara duktig. I fem avsnitt följer vi deras dagliga liv och sen i ett sjätte avsnitt vad som hände sen. Klicka här för att komma till serien.

Dessutom har de gjort en Spotlight avsnitt om temat som ni kan hitta här. ”Unga kvinnor har aldrig varit så framgångsrika som idag men heller aldrig kämpat så hårt med stress och orimliga krav. Vilka blir konsekvenserna av prestationssamhället och får de drabbade rätt sorts hjälp?” Så värt att titta på! Läs också Michaelas text om ämnet. Hon har jobbat så hårt för den här serien och värt all beröm i världen!

Lite hudvårdstips hinner vi väl få in också? Nu när sommaren är över och det blir kallare burkar huden behöva lite extra boost. Och eftersom sömnen är väldigt varierande tär det på huden. Så jag har bytt till lite mer vårande, fuktgivande och djupvärkande produkter istället för lystergivande (som jag körde på under sommaren).

The Ordinarys AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution är stark som bara den, men åh så tillfredställande att använda. Har bara hunnit använda den tre gånger men gillar den väldigt mycket hittills. Estelle & Thilds toner doftar underbart och fräschar upp ansiktet och eye balmet funkar bra på trötta ögon. Lancomes Hydra zen jelly mask luktar ljuvligt och ger massa med fukt. Lägger den nästa varje kväll och sover med den. Sist ut ByBis Bakuchiol Booster som jag fick av min kompis Ida. Den här är helt magiskt. Lägger den antingen som den är eller tillsammans med olja/serum till natten. Jämnar ut hudtonen, doftat magiskt och jobbar långsiktigt.

En kommentar

  1. Michaela skriver:

    Tack Jenna!! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *