Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Vardagen som den ser ut just nu

10 okt , 2019, 00.02 Jenna Matintupa

 

Den här veckan är verkligen fullproppad. Eller okej egentligen inte, men program varje dag hela veckan för en trött babymama känns som MYCKET. Nu är klockan egentligen alldeles för mycket men idag är det här enda stunden på dagen som jag haft möjlighet att skriva. Så kommer väl vara trött imorgon igen då…

ikväll har dessutom den minsta i hemmet varit gråtit och skrikit för typ första gången i sitt liv (en längre period av missnöjdhet menar jag då). Han fick första vaccinerna idag och prick fyra timmar efter märktes det på honom. Vid nio hade han feber så jag gav panadol och hoppas nu att han sover bra i natt.

Eftersom jag inte hinner författa några stordåd just nu tänkte jag vi kunde se lite bilder från vardagen. Har inlägg om amning och föräldraskapet som ligger och gror men måste bara hitta tiden att skriva dem. Nästa vecka är lite lugnare så kanske då!

Vi har börjat använda babybjörnen som vi fått låna. Alfons är riktigt nöjd i den och hängde idag flera timmar i den medan jag gick i butiker. Tacksamt när han är vaken och kanske inte vill ligga i vagnen själv. Eller som på bilden när jag gick ut med skräp och till butiken bredvid oss. Onödigt att packa in honom i vagnen och bär allt upp och ner för trapporna (andra våningen utan hiss…).

Bästa kompisar som Agnes säger. De avgudar verkligen varandra just nu. Och det är så fint att se det är ömsesidigt (än så länge!). Agnes är 100% den bästa underhållningen enligt Alfons och Agnes tycker Alfons är det gulligaste som finns!

Fyllde ju år förra veckan och av Johan och Agnes fick jag dessa. Två skålar från Iittalas flora-serie som jag sett på. Så fina. Det roligaste med det hela var ändå att de glömt bort Alfons på kortet, haha. Kanske han får vara med nästa år?

Åh det är så skönt att vara hemma. Speciellt veckosluten är guld. Då tänds alla ljus, vi bäddar ner oss i soffan med film/serier eller Idol och äter något gott.

Som förra fredagen när jag gjorde rompizza till idol (med skumpa till såklart!). Blev så gott förutom att bottnen inte var den bästa. Får nog göra egen nästa gång. Och kanske satsa på en lite bättre sorts rom. Men allt ska ju testas!

Läser läser just nu. Längtar så efter att kunna prata och ha åsikter om alla böcker. Som tur är det inte länge till bokmässan och tills vinnaren presenteras.

I lördags orkade vi inte laga middag så istället slog vi på stort och beställde hem sushi. Eventuellt godaste jag ätit på evigheter.

I tisdags innan jag skulle iväg och träffa en kompis och hennes lilla bebbe som är prick tre veckor äldre än Alfons. Kände mig fräsch när jag åkte hemifrån men kan säga att det rann snabbt bort. Svettningar, klott och både hår och hud som inte riktigt vet vad det vill…

Sist ut Alfons slagen efter att ha varit lite förbannad över sprutorna. Sen sova han snällt medan mamma gick i butiker och lunchade. Vaknade passligt för att hinna hänga lite med kusinen och gudmor innan vi åkte hemåt. Just nu har i och för sig kusinerna inte så mycket glädje av varandra då Alfons blev tre månader i måndags och N fyller 1 år imorgon. Men i sin om tid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *